head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

Alanya Belediye Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, “Siyasi kimliğimle değil, bu memleketin yetiştirdiği bir mühendis olarak paylaşma zorunluluğu hissediyorum” diyerek Kanal İstanbul Projesi’ni değerlendirdi...

Bağışlar “Ekonomik olarak, kanal etrafında oluşturulacak yeni yerleşim merkezleri ve ticari alanlardaki hak sahipleri hariç olmak üzere memleketimizin ekonomik öncelikleri arasında değildir, olmamalıdır. Doğal hayata ve çevreye geri dönüşü olmayacak tahribat verebilir. Ayrıca fay hattına yakın bölgede olması sebebiyle büyük İstanbul depreminden etkilenebilecek bölgede yerleşimin olması ilerisi için can kayıpları adına ciddi bir tehlike oluşturur. Stratejik olarak risklidir, öyle ki; dünya ülkeleri ile geçmiş dönemlerde yapılan antlaşmalar devre dışı bırakılarak, boğazlardan geçiş konusunda ki kısıtlamalar ortadan kaldırılmak istenebilir ve bu konuda baskı ve tehditler oluşabilir” dedi.

‘BEN YAPTIM OLDU DENİLMEMELİ’
“Devlet yönetmek ciddiyet ister” diyerek Ankara’ya seslenen Bağışlar, “Bu tür hassas konularda 'ben yaptım oldu ' mantığıyla hareket edilirse geçmiş yıllardaki kandırılmalar yaşanabilir. Ülke geleceği için stratejik ve ekonomik anlamda ağır yükler getiren bu tür projelerin, toplumun her kanadıyla istişareler yapılarak gerçekleştirilmesi gerekir. Akıl ve bilim yoluyla analitik değerlendirmeler ile bu projelerin planlanması gerekir. Devlet adamlığı bunu gerektirir. Geçmişinde, aklın ve bilimin ışığında yedi kıtaya cumhuriyeti, aklı, bilimi ve felsefeyi yaymış bu ülkenin çocukları, gençleri, teknik bireyleri devletimizin ve milletimizin menfaatine olan, aklın ve bilimin ışığında gerçekleştirilecek her projede var olmak ister, destek olur. Bu ülkenin öncelikleri, yıllardır eksik ve hatalı yönetilen ekonomi ve dış politikalar ile artan işsizlik ve geçim sıkıntısında olan vatandaşlarımızdır, esnaflarımızdır. Gerisi laf'ı güzaftır” diye konuştu.

Gazeteler