head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Ülkemizde her yıl kutlanan ve öğretmenlerin sorunlarının da dile getirildiği 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile,Türk Eğitim Sen  Antalya 2 Nolu Şube Yönetimi,Alanya Öğretmenevi'nde,Öğretmenlere ve ailelerine kahvaltı verdi.

Emekli öğretmenlere plaket takdim eden Yöneticiler,Herkes ile tek tek ilgilendi.

öğretmenler 2 76914273 493396667933794 3431156584300937216 n 1b6c4

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şubenin Alanya Öğretmenevi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlediği kahvaltılı  programa yoğun katılım oldu.Öğretmen ve ailelerinin yoğun katılımının yanında;

öğretmenler 4 kadriyegilsendikalara esit davranilsin liyakata onem verilsin h41270 ac500 bc0f4

--Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,

--Alanya Milli Eğitim Şube Müdürü  Mustafa Erdoğan,

--Alanya Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Sarı da Öğretmenlerin bu özel gününde yanlarında yerlerini aldılar. 

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkan yardımcısı ,Şehit Coşkun Nazilli Okulu Öğretmeni   Kadriye Demirel Bu özel güne dair bir konuşma yaptı.

ÖĞRETMEN 5 KADRİYE76643722 531052344144426 6154535208562458624 n 0eae0

KADRİYE DEMİREL: "Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak yetkililere bugün ve her gün diyoruz ki.. öğretmenleri sadece 24 Kasımlarda hatırlamayın. Sözde değil özde öğretmenlerin yanında olun. Öğretmenlerin seslerine kulak verin, taleplerimizi duyun ve hayata geçirin.

Türk Eğitim Sen olarak yetkililerden, Toplu sözleşme masasında 20 gün boyunca büyük bir becerisizlik ve öngörüsüzlük sergileyen yetkili sendikanın tutumu yüzünden enflasyona ezdirilen memur maaşlarının güncellenmesini talep ediyoruz.

Her seçim dönemi söz verilip yılan hikayesine dönüşen 3600 ek göstergenin artık hayata geçmesini istiyoruz.

Bakanlığımızın yaptığı atamalarda adalet ve liyakati gözetmesini bekliyor, eğitimde yaşanan sorunların ancak bu yolla çözüleceğini dile getiriyoruz.

Adını mülakat koydukları, yandaş atama sistemini kınıyoruz. Türk Eğitim Sen olarak korktuğumuz için değil, yaşadığımız tecrübelerden dolayı mülakata karşı olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Hakkın mücadelesi için, kamu çalışanlarına grev ve siyaset hakkı işitiyoruz. Çünkü inanıyoruz ki ancak mücadele edenler kazanır.

Bakanlığımızın yaptığı son yönetici atamada Türk Eğitim Sen olarak bir başarıya imza attık. 2014 yılında yapılan yönetici kıyımından sonra ilk kez sendikaya bakılmaksızın sınav başarısı esas alınarak yönetici atanmasını sağladık. Aynı uygulamanın Proje Okulları da kapsaması için mücadele veriyoruz.

Ülkemizde en zeki çocuklarının okuduğu proje okullarına Bakanlık iradesi müdür atayamıyor! Bu bir yandaş kayırma sistemidir. Yapılan son yönetici atamasında 899 okul yöneticisinin 774 ‘ ü Eğitim Bir Sen üyesidir. Eğitimde yaşanan bu yandaş kayırma ülkemizi çıkmaza sürüklemektedir.

Eğitim çalışanlarının huzurunu bozmaktadır. Bakanlığımızın bu yanlış uygulamaya müdahale etmesini bekliyoruz.

Güzel ülkemizi 15 Temmuz felaketine sürükleyen nedenlerin başında, kamusal alanın mensubiyetler üzerinden tanzim edilmiş olması geliyordu. Ülkemizin artık yeni ayrışmalara tahammülü yoktur diyoruz. Gereğinin yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakıf ve derneklerle imzalamış olduğu Değerler Eğitimi protokolünün bir an evvel iptal edilmesini bekliyoruz. Öğretmenlerimizin Değerler Eğitimini verebilecek bilgi, kültür ve tecrübeye sahip olduğunu hatırlatıyoruz.

Türk Eğitim Sen olarak; bir an evvel Öğretmenlik Meslek Kanunun çıkarılmasını öğretmenlerin özlük haklarının ve sosyal güvencelerinin teminat altına alınmasını talep ediyoruz.

Ülkemizin kanayan yarası olan öğretmene uygulanan şiddetin son bulması için Öğretmene Şiddeti Önleme Kanunun mecliste onaylanmasının acil olduğunu yüksek sesle haykırıyoruz ve yetkililerden talep ediyoruz.

Sözleşmeli öğretmenliği sözleşmeli kölelik olarak nitelendiriyor, sözleşmeli öğretmenliğe karşı olduğumuzu bildiriyor ve bu uygulamaya son verilmesi çağrısını yapıyoruz.

24 Kasım Öğretmenler gününde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ümüzü saygıyla anıyor son günlerde Atatürk’e yapılan saygısızlıkları kınıyor ve yetkilileri de bu konuda göreve davet ediyoruz.

Yetkililerden öğretmenlik mesleğinin itibarını güçlendirecek adımlar bekliyor bu adımların atılması için Türk Eğitim Sen olarak mücadeleye devam edeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezimiz tüm bu taleplerimizi ve daha fazlasını yetkililere iletmiş ve gerekli yasal girişimlerde bulunmuştur. Süreç devam etmektedir. Süreç devam ederken sizlerden ricamız 14 Mayıs’a kadar okullarımızda mücadelemizi anlatmanız üye artışımıza destek olmanızdır. Elbette Türk Eğitim Sen etkili sendikadır ama biz yetkili sendika olmak da Türk Eğitim Sen’ in hakkıdır diyoruz. Bu hakkı alalım ki.. Hakkı tutup kaldıralım. Bunu hep beraber başaracağız."

Öğlen saatlerine kadar süren kahvaltıda İş yoğunluğu nedeni ile bir araya gelemeyen bazı öğretmenler de sohbet etme imkanı buldular.

öğretmenler 3 75462492 1180862242099585 995417765303025664 n e0582

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler