head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
İYİ Parti Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Yüksek Mimar Didem Dim Özaltın; "Geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası ve Alanya Belediyesi arasında gerçekleşen toplantı sonucunda alınan kararlar da gördük ki,halkın önceliklerine önem verilmiyor"dedi...
 
Halkın çok sevdiği ve Alanya'nın topuklu efesi adını verdiği Kadın belediye meclis üyesi yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi...
 

' İHTİYAÇLARA GÖRE HAREKET EDİLMİYOR'

 

Ne yazık ki ihtiyaca göre hareket etmiyoruz!

Geçtiğimiz hafta Alanya Belediyesinden ilgili temsilciler ve Mimarlar Odası Alanya
Temsilciliği ile birlikte bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının esas amacının “ mimari yarışma projesi düzenlemek” olduğunu öğrendik. Aslında bu bizlerin seçim döneminde dile getirdiği bir konu olmakla birlikte, meslek grubu olarak da uzun süredir atılmasını istediğimiz güzel bir adım. Buna rağmen yarışma projesi için seçilen alan fazlasıyla düşündürücü…
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kasım ayı meclisinde de dile getirdiğimiz gibi yatırımların sıralı ve ihtiyaca uygun bir şekilde yapılması gerektiğini savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz.
Proje konusu olarak düşünülen Damlataş; çocuklu ailelerin uğrak yeri olan, halkın iyi vakit geçirmek için tercih ettiği, düzenli bir sahile ve kültürel bir aksa sahip olan, Alanya Kalesi ile teleferik sayesinde yeni bir bağlantısı daha olan yani herkesin sıkça ziyaret ettiği bir bölge. Eksikler yok mu? Her şey mükemmel mi? Tabikî değil.

Alanya merkezinin hafızasını oluşturan ve seçim öncesi yıkılmış olan -üstelik pazarcıların derme çatma bir şekilde tezgâh açtığı- Pazar yeri ve düğün salonu yerine, hala gündemde olan DEMAŞ yerine, herkesin yenilenmesinde hemfikir olduğunu bildiğimiz Alanya otogarı yerine ya da bunların çok dışında kavşaklar, meydanlar, kent mobilyası adlandırdığımız sokak aydınlatmaları, banklar ya da sahil büfeleri (!) ve benzerleri üzerinde çalışmak yerine neden mevcutta iyi bir düzenlemeye sahip olan ve zamanında da yarışma projesi ile düzenlenen Damlataş mevkii? Risksiz olduğu için mi? Yoksa gerçekten bizi çok mu rahatsız ediyor?

 

Alanya’mızın kalkınması, güzelleştirilmesi, hafızada yer edecek bir kent olması için her zaman çalışacağız. Fakat bunun için mevcut düzende eksikliklerin gözetilerek işe başlanması, enerji ve kaynakların boşa harcanmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Kısacası daha öncelikli olarak el atılması gereken alanlar varken, mevzu bölgedeki eksiklik ya da ihtiyaçlar sıfırdan bir projelendirme gerekmeksizin giderilebilecekken neden Damlataş?

 

DİDEM ASLAN BİLDİRİSİ77398668 466524294214751 7394871658558783488 n 4bf59

 

 

HABER: Sariye AKDAĞ...

Gazeteler