head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Daha önceleri gazetemize de defalarca, Belediye tarafından yüksek ses ile yapılan anonsların verdiği rahatsızlık konusunda yapılan şikayetler bu sefer Alanya belediyesinin çözüm masasına yapıldı...

Alanya’da bir vatandaş, Alanya Belediyesi tarafından sabahın erken saatlerinde hoparlörden yapılan ilanlardan duyduğu rahatsızlığı ifade ederek çözüm istedi ve sorunun çözülmemesi halinde yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Alanya Belediyesi çözüm masasına şikayette bulunan Akif Doğan adlı vatandaş, oturduğu evin yakınında bulunan belediyeye ait hoparlörlerden sabah erken saatlerde yapılan anonslardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

9 aylık bebeğinin anons sesleriyle irkildiğine dikkat çeken Doğan: “Küçükhasbahçe Mahallesi, Küçükhasbahçe Caddesi üzerinde ikamet etmekteyim. Sabahları kargalar bile kahvaltısını yapmadan belediye hoparlöründen cenaze, maç gibi ilanların yüksek sesle verilmesi mahalle sakinlerini ve ailemi rahatsız etmektedir. Her sabah yüksek sesle verilen ilanlar 9 aylık bebeğimin yatağından korkarak ve ağlayarak uyanmasına sebebiyet vermektedir. Söz konusu durumun düzeltilmesiyle hoparlör sesinin kısılmasını istiyorum, aksi halde yasal yollara başvuracağımı bildiririm” dedi.

Doğan’ın bu talebine belediye yetkililerince ise şu yanıt verildi: “Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine yalnızca cenaze, etkinlik ve kan anonsları yapılmaktadır. Bu ilanlar yapılırken yaz ve kış dönemi ayrı ayrı olmak üzere belediyemizce ilan saatlerine titizlikle incelenerek karar verilmiş, çevreye verilebilecek rahatsızlığın en aza indirilmesi amaçlanmıştır. Ses kısılması ile ilgili talebiniz ilgili müdürlüğümüze iletilmiştir. Anlayışınıza teşekkür eder, iyi günler dileriz.”

 

 

HABER:Mertcan YILMAZ

 

Gazeteler