head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

İYİ PARTİ Alanya ilçe başkanı Yücel APAYDIN:" Alanya Belediyesi’nin yaptığı tek şey dert yanmak. Dert yanarak belediye yönetilemez” dedi...

İYİ PARTİ LOGO indir 9 93d02

 

 İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi açıklama yapan İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Türkiye genelinde gerginlik yaratan Suriyeli krizine ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı. Ak Parti hükümetinin turizmde rekor üstüne rekor kırıldığını açıkladığını ancak turizmdeki doluluğun esnafa yansımadığını söyleyen Apaydın, “Turizm konusunda yapılan hatalar devam ediyor. Turizmin içinden gelen Kültür ve Turizm Bakanı da sorunlara çözüm olamadı. Turizmin çok iyi olduğunu söyleyenler esnafla görüşmüyor. Biz esnafın durumunun vahim olduğunu biliyoruz. Turizme en büyük zararı veren kesimlerden biri de Suriyelilerdir. Sanırım devletimiz turizm rakamlarını açıklarken şehrimizi ziyaret edenleri de turist sayısına ilave ediyor. Suriyeliler tarafından hafta sonu yapılan mitingde ‘Türkler defolsun’ diye açılan pankartı kınıyoruz. Devletin bu konuda ciddi çalışmalar yapmasını, ihtiyacı olmayanların ülkelerine gönderilmesini istiyoruz” dedi.


‘BÖCEK CADDE VE SOKAKLARI VERMEK İSTİYOR’


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından caddelerin Alanya’ya devri noktasında gereken olurun alındığını ancak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in buna ayak dirediğini savunan Apaydın, “İki başlılığı bu şekilde kaldırmak mümkün değil” dedi.

5 yıl boyunca Alanya’daki yatırımlarda hiçbir iyileştirme yapılmadığını savunan Apaydın, “Gelir getiren kalemleri kendisine bağlayan, diğerlerini savsaklayan, yandaşlarına iş kapısı olarak gören zihniyet şu anda şehrin sorunlarının kar yumağı gibi büyümesine neden oluyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sorunlara hakim. Önümüzdeki süreçte biz de bu sorunların çözülmesi için katkılar yapacağız” dedi.

İSKELEindir 9 a5951


‘İSKELE VE ARITMA KOKUSU ÇÖZÜLECEK’

alanya da aritma neden kokuyor 67052 4183d


İskele’de oluşan kokuyu ve altyapı sorunlarını Muhittin Böcek’e bizzat anlattığını söyleyen Yücel Apaydın, “Bu konuyla ilgileniyor, çalışıyor ama sorun 17 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin sakatlığında yatıyor. Alanya Belediyesi’nin yaptığı tek şey dert yanmak. Dert yanarak belediye yönetilemez” dedi. Etrafına yaydığı kötü kokularla hem vatandaşı hem de turistleri bunaltan, kent imajını zedeleyen Otogar yanındaki atıksu arıtma tesisini de gündeme getiren Apaydın, sorunun ana nedeni olan geçmiş dönem belediye idarecilerini işaret etti.

 

DEVEdevecileri rus degil iskandinav turist azligi 8137037 x o 8d38d
‘DEVECİLERE DİSİPLİN GETİRİLMELİ’


Apaydın, son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan devecilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Önemli olan deveciliği kaldırmak değil, disipline etmek” dedi. Apaydın, “Her zaman söyledik. Bu şehir disiplinsiz yönetiliyor ve idare şehri ortak akılla yönetmiyor. Deveciler konusu sağlıklı bir şekilde değerlendirilmeli ve muhataplarıyla istişare edilerek çekidüzen verilmeli. Devecilere ‘çekin gidin, şehri terk edin’ demek olmaz. Onlara belli istasyonlar gösterilmeli ve disiplinsiz çalışanlara belirli cezalar verilmeli. Fakat devecilerin tamamen devre dışı kalması isteniyorsa, Muhittin Böcek’in faytonlarla ilgili bir çalışması örnek alınabilir” dedi.

Gazeteler