head
2183026 810x458 75f08
Pazar, 19 Mayıs 2024

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun mimar, ressam ve yazar Zuhal Uğurtay Ayaydın ile birlikte Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun ressamlar Gökçen Akdoğan, Zahide Özlük, Ahmet Demir ve Sema Dilmaç’ın oluşturduğu ‘Karma Resim Sergisi’ yoğun katılımla açıldı...

KARMA SERGİ 2 6f6d8


Alanya’da sanatseverler ‘Karma Resim Sergisi’ ile buluştu.

KARMA SERGİ 3 77126

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun mimar, ressam ve yazar Zuhal Uğurtay Ayaydın ile birlikte Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun ressamlar Gökçen Akdoğan, Zahide Özlük, Ahmet Demir ve Sema Dilmaç’ın oluşturduğu serginin açılışı Alanya Kültür Merkezi’nde kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

KARMA SERGİ 4 07fae

Keman dinletisi ve kokteyl eşliğinde gerçekleşen açılışa Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, sanatseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergilenen eserler vatandaşların yoğun ilgisiyle incelenirken vatandaşlar eserlerin fotoğraflarını çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirdi.

KARMA SERGİ 5 5ea6d

“BİZ SANATIN KIYMETİNİ AKTARMAYA ÇALIŞAN 5 KİŞİYİZ”...

Alanya basınına  ‘Karma Resim Sergisi’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Zuhal Uğurtay Ayaydın, sanatın yaşamak olduğunu vurgulayarak, “Biz bir çok bölgede sanat adına bir şeyler yapmak istedik. Kendi atölyelerimizde kendi bireysel çalışmalarımızla da bunu desteklemeye çalışıyoruz. Ben resim konusunda bu sergiye alaylı olarak katılıyorum ama hayatıma renk katan ve meslek seçimideki en önemli etken olan resim benim için gerçekten çok önemli. Sanat varsa insan var. Sanat varsa hayat var. Sanat varsa dünya var. Biz, sanatın kıymetini bilen ve bunun kıymetini aktarmaya çalışan 5 arkadaşız” dedi.

KARMA SERGİ 6 aa60d

 

 

 

ALANYA  GÜNEŞİ HABER MERKEZİ

 

Gazeteler