head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, projeleri ve ekibi ile halkın karşısına çıktı.

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 2 9b895

Konaklı’da bulunan D’Gala Kongre Merkezi’ndeki proje tanıtım toplantısı CHP Belediye Meclis Üyeleri ve partiye gönül verenlerin katılımı ile gerçekleşti...

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 3 6247d

Açılış konuşmasını yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, yerel seçimi kazanacaklarını rakiplerinin bile bildiğini ifade etti.

 

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 4 48c2a

KANDEMİR: “KAZANACAĞIZ”...

Kandemir şunları söyledi; “Ben Alanya’da yerel seçimi almak için siyasete başladım. Yerel seçim için 30 yıldır mücadele ediyorum ve sonunda bu noktaya geldiğimiz için çok mutluyum. Hep beraber Alanya’da yerel seçimlerde zafere ulaşmaya çok az kaldı bir ramak kaldı. Bir rüyanın gerçekleşmesini görmek için hepimiz buradayız. Bu rüyayı hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu gururu da hepimiz torunlarımıza anlatacağız. Buna ilk başta sadece benim ilçe yönetimim inanıyordu ama şimdi bütün CHP’liler inanıyor. Bu işin sonunda bizim zafere ulaşacağımızı artık rakiplerimiz de biliyor. Alanya biliyor, Antalya biliyor, İstanbul biliyor, Ankara biliyor bütün Türkiye biliyor.”

 ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 5 a4e2f

KANDEMİR’DEN ŞAHİN’E GÖNDERME...

Kandemir konuşmasının devamında, İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’in seçim ofisinin açılışında yaptığı ‘Bizim almış olduğumuz 2-3 ambulans Alaaddin Keykubat‘ın Alanya‘yı feth ettiği zaman halktan almış olduğu teveccühten daha fazla’ açıklamasına göndermede bulunarak, “Ben buradan 803 sene önce Alanya’yı fetheden Alaaddin Keykubat’a selam göndermek istiyorum. Bunu neden söylediğimi de sizler iyi biliyorsunuz” dedi.

 

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 6 5854c

“DURMAYALIM KOŞALIM YEREL SEÇİMLERİ HEP BİRLİKTE KAZANALIM”

Bu günden itibaren son düzlüğe son 100 metreye girildiğini belirten Kandemir, “Seçimi almak istiyorsak. Son düzlüğü hepimiz çok iyi koşmalıyız. Ben sizden şunu istiyorum, durmayalım koşalım yerel seçimleri hep birlikte kazanalım” diyerek destek istedi.

 

Kandemirin konuşmasının ardından proje tanıtım videosu ve Alanya Belediye Meclis Adayları tanıtıldı.

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 7 80405

İŞTE TANITILAN CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI...

 “Utkan Hasan Eminoğlu, Hasan Can Kamburoğlu, Mahmut Köse, Sadık Dizdaroğlu, Ahmet Top, Nazmi Zavlak, Halime Ceylan, Engin Alataş, Ali Yardım, Haydar Uyar, Ayhan Baysal, Ufuk Aras Solmaz, Mustafa Eroğlu, Ayhan Doğru, Şahin Ararat, İrem Yunusoğlu, Halil Durusoy,
Asrın Ateşoğlu, Hüseyin Kaya, Ali Taşlı, Burcu Yorulmaz, Hasan Sağlamer, Ali Ekber Dedeoğlu, Talat Demir, Mustafa Yüksek, Fatma Gök, Tevfik Sipahioğlu, Samet Sayar,
Bilal Başpınar, Ayşe Ayan, Celal Berk Gödüç, Ali Uysal, Şükrü Bingöl, Abdurrahman Açıkalın, Murat Levent Koçak, Hasan Servet Ünlü ve Faruk Konukçu”.

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 9 33511

CHP ALANYA BAŞKAN ADAYI ÖZÇELİK ALKIŞLARLA ÇIKTIĞI SAHNEDE, UZUN BİR KONUŞMA YAPTI...

CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, selamlama ile başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Biliyorum ki hepiniz samimi Alanya sevdalısınız. Çünkü Alanya'nın geleceğine sahip çıkıyorsunuz. Bugün bizleri dinlemeye geldiniz. Ne güzel yaptınız. Ama sadece dinlemeyiniz, lütfen inceleyin, mukayese edin, ilave önerilerde bulunun ve de gerekli yerde eleştirin. Hatta bunu görevde olduğumuz süre boyunca hep yapın. Bizi lütfen katkı ve katılımlarınızdan hiç mahrum bırakmayın. Sizler hepiniz teker teker ve sevdiklerinizle birlikte, daha sağlıklı, daha huzurlu, daha mutlu, daha fazla katma değer üreten olmayı ve geleceğe daha fazla umutla bakmayı, çocuklarınıza ve torunlarınıza daha güzel bir Alanya bırakmayı arzuluyorsunuz. Kısaca daha iyi yönetilmeyi istiyorsunuz. Evet, daha iyi yönetilmek ve gelecek nesillere daha güzel bir Alanya mirası bırakmak hepinizin hakkı ve de rüyası. İşte ben de tam bu rüyanın peşindeyim. Alanya'nın evladıyım. Burada doğdum, büyüdüm, okudum. İş hayatına atıldım. İşletmeler kurdum, istihdam yarattım ve hizmet ürettim. Aile kurdum, çocuk ve torun sahibi oldum. Yani halk tabiriyle "unumu eledim" ama eleğimi asmadım. Bireysel kazanımlarım arttıkça sosyal sorumluluklarımın arttığını ve omuzlarıma yeni yükler almam gerektiğini hissettim. Kim için derseniz? Cevabım basit: Sizler ve elbette gelecek nesiller için. Yani sürdürülebilir Alanya için.
Birleşmiş Milletler 1987 yılında sürdürülebilir kalkınmayı tüm kamu yöneticilerine ve işletmelere rehber olacak şekilde tarif etti. Birleşmiş Milletler dedi ki; "Sürdürülebilirlik, bugünkü kuşakların yani sizlerin ihtiyaçlarını ve kalkınma beklentilerini karşılarken, size refah sağlarken, gelecek nesilleri, yani çocuk ve torunlarımızı ihtiyaç duyacakları kaynaklardan mahrum bırakmamak demektir."
Atalarımız ne kadar kısa, öz ve güzel tarif etmişler sürdürülebilirliği değil mi? ‘Altın yumurtlayan tavuğu kesme.’
Sürdürülebilir kalkınma üç ana bileşenden oluşuyor: Birincisi çevresel sürdürülebilirlik… Yanı başta su, hava, toprak, yani doğal kaynaklar ve de bitki ve canlılar olmak üzere, ekosistemin ve habitatların, koruma ve kullanma dengesini tarif ediyor. Ayrıca kirliliklerin önlenmesi, atmosferin ve iklim değişikliğine sebep olacak faaliyetlerin kısıtlanması da bu bileşen içinde.
İkinci bileşen ekonomik sürdürülebilirlik. Toplumun kalkınma ve refah beklentilerini karşılamak her yönetimin asli sorumluluğudur. Yani büyümeliyiz, kalkınmalıyız, çünkü birilerinin aç, açıkta ve yoksul olması sürdürülemez.
Üçüncü bileşen ise sosyal sürdürülebilirlik.. Eğitim, sağlık, eşit haklar, kültürel zenginliklerin yaşatılması, dezavantajlı grupların desteklenmesi hususlarını içerir. Her kamu yöneticisi sosyal sürdürülebilirliği esas almalıdır. Saydığımız üç bileşenin hayata geçmesini sağlayacak unsur da "iyi yönetişim" ile mümkündür.
Dikkat buyurunuz. İyi yönetim demedim. Tekrar ediyorum. İhtiyacımız "iyi yönetişim." Aradaki farkı ise uzmanlar şöyle tanımlıyorlar. Yönetişim, yönetilen ile yöneticilerin karşılıklı iletişim ve etkileşim içinde olduğu çağdaş bir kavramdır. Biz işte sürdürülebilirliğin üç boyutunu da kendine rehber edinen bir kadroyla ve "iyi yönetişim" uygulamalarıyla Alanya’yı tanıtmak istiyoruz. Alanya'nın işadamı ve Alanya sevdalısı olarak sizlere sürdürülebilir hizmet vermek, hak ettiğiniz yönetim anlayışına uygun kadroyu kurmak ve de yepyeni bir Alanya vizyonunu oluşturup, elbirliği-işbirliği ile uygulayacağımız projelerimizle sürdürülebilir Alanya'yı hayata geçirmek için belediye başkanlığına aday oldum. Aday oldum, çünkü Alanya’mızın yetiştirdiği meşhur kültür adamı, şair ve Kurtuluş Savaşı dönemi Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurucularından Arif Rüştü Görgün’ün mısralarındaki Alanya hayali için aday oldum. "Akdeniz’de parlayan bir incisin Alanya, eşin yoktur dünyada, bir incisin Alanya."
Evet. İnci Alanyamızı önce ülke, sonra dünya birincisi yapmaya talibim. Sizlerin desteği ve oylarıyla Alanya Belediye Başkanı olarak seçildiğim andan itibaren yegâne hedefim katılımcı yönetim anlayışımız, liyakâtlı kadromuz ve gerçekçi çağdaş projelerimiz ile sürdürülebilir bir Alanya'yı adım adım hayata geçirmek. Sizlere yepyeni bir belediyecilik ruhu vadediyorum.
Sosyal ve halkçı, insan odaklı, çevre dostu, tutumlu, verimli, yatırımcı, azı çoğaltan, noksanı tamamlayan bir belediyecilik… Ayrıca yepyeni bir yönetim anlayışı hayata geçecek.. Şeffaf, hesap veren, hoşgörülü, saygılı, liyakat, uzmanlığa dayalı, bilimsel, teknolojik, yenilikçi, işi gücü Alanya ve Alanya halkı olan, yani kısaca Alanyamızda değişim ve dönüşüm için, atılım ve katılım için, yerelden genele örnek olmak için, İnci Alanya'nın, birinci olması için hazırız, hazırlıklıyız.
Alanya’mızı çağdaş bir anlayışla yönetmek üzere ana ilke ve prensiplerimizi manifesto haline getirip 'Kentimize Sözümüzdür' dedik. Altında ekibimiz adına 39 kişinin ismi yazılı. Çünkü 'Söz uçar, yazı kaybolmaz.' İşte kadromuz huzurunuzda, sürdürülebilirliğin tüm ilkelerini kapsayan projelerimiz hazır, her şeyin en güzeline layık sürdürülebilir ve 'bir'inci' Alanya için, var mısınız? Hazır mıyız dostlar? Birlikte, el ele, kol kola. Haydi Birleş Alanya." 

ÖZÇELİK PROJE TANITIMI 8 d136e

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler