head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

 

Haydar Yıldız;Alanya, Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olmasına rağmen, son yıllarda para ve rant hırsıyla yok edilmeye çalışılıyor. Yöneticilerin duyarsız kaldığı bu süreçte, Alanya'da yaşayan vatandaşların sorunları göz ardı ediliyor.

Biz, Alanya'nın geleceği için mücadele edeceğiz. Alanya'nın doğal güzelliklerini, tarihi mirasını, kültürel zenginliğini koruyacak ve geliştirecek bir yönetim anlayışına sahibiz. Alanya'da yaşayan vatandaşların haklarını savunacak, sorunlarına çözüm bulacak, taleplerini karşılayacak bir belediye başkanı olacağız.

Alanya'nın unutulmuş ama önemli bir sorunu olan 2B konusunda vatandaşların yanında olacağız. 2B arazilerinin hak sahiplerine teslim edilmesi için mücadele edeceğiz. Bu arazilerin değerlendirilmesinde de vatandaşların görüşlerini alacak, katılımcı bir yönetim sergileyeceğiz.

 

2B 1 04e2c

Alanya'nın tarihi değerlerine de sahip çıkacağız. Alanya'da insanlık tarihinin izlerini taşıyan Kadıini mağarasının turizme kazandırılması için çalışacağız. Kadıini mağarası, 1950'li yıllarda Prof. Dr. Kılıç Kökten tarafından yapılan araştırmalarda Üst Paleotik Dönem'e ait insan izleri ve kalıntıları bulunan bir yerdir.

Bu mağara, Alanya turizmi için olduğu kadar insanlık için de önemli bir mirastır. Haydar Yıldız, Alanya'nın sadece arsa ve daire satışına dayalı bir yönetim anlayışına karşı olduklarını, Alanya'nın değerlerine sahip çıkarak yönetmek istediklerini vurguladı.

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler