head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Alanya'ya hizmet etmeyi hedefleyen Gelecek Partisi Alanya Belediye Başkan adayı Mevlüt Demir, evlilik okulu projesini anlattı.

Gelecek Partısı Başkan adayı Demir;Evlilik Okulu, evlenecek olan gençlerin ve evli çiflerın günlük yaşamları ve ilişkileriyle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyini artırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programı olduğunu ifade etti.

 

Demir Başkan;Bu sürecin aile olmanın ilk adımını oluşturduğunu , çiftlerin evlilik öncesi birbirlerini tanımak için birbirlerine yönelttikleri uzun cevap isteyen sorularla desteklendiğini ve eşlerin yuvalarını sağlam temeller üzerine kurmaları için ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 DEMİR EVLİLİK 2 dd17a

Evlilik Okulu Nedir?


Evlilik yaşantısına uyumu kolaylaştırmak,
Kısa, orta ve uzun vadede çiftlerin ilişkideki uyumunu üst düzeyde ve sürekli kılmak,
Çiftlerin iletişim becerilerini artırmak,
İlişkide yakınlığı ve bağlılığı güçlendirmek,
İlişkide güven ortamını sağlamlaştırmak,
Problem çözme ve karar verme yetilerini güçlendirmek için uzman kişilerin yol göstericiliğiyle çiftlere destek sunmayı hedef alan bir projedir.
Evlilik Okulu, evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin önemli bir parçasıdır. Bu hizmetler, eğitsel, geliştirici ve önleyici ve yonlendırıcı olma amacıyla tasarlanmıştır.

Başkan adayı Demir...


Eş adaylarının birbirlerini iletışım dillerini bilerek hareket etmelerı, duygusal bir bağ oluşturmaları ve birlikte hayaller kurmaları da bu sürecin bır hedefidir.Sonuç olarak, Evlilik Okulu, bireyden aileye, aileden topluma uzanan bir kazan-kazan sürecinin başlangıcıdır ve evlilik öncesi hazırlık için oldukça önemlidir dedi.

 

Gelecek Partisi Belediye başkan adayı Mevlüt Demir toplum sağlığı ve boşanmanın önlemesi için Belediyemiz tarafından hazırlanan kurslara isteyen her vatandaş katılım sağlayabılecek, kursu başarı ile bitirenlere konuyla alakalı sertifika verileceğini ifade etti.         

 

 

HABER: Ayten  YILMAZ

Gazeteler