head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Akıllı şehir Alanya projesi, Alanya belediye başkan adayı Mevlüt Demir'in acil yapılacak projeler listesinde yer alıyor...

Bu projenın, Alanya'nın tarihi, kültürel, doğal ve ekonomik değerlerini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla hazırlandığını söyledi.

Demir, Alanya'nın dünya şehri olduğunu ve milyonlarca yerli ve yabancı turistin tercih ettiğini belirtti. Ancak, bu turistlere Alanya'nın zenginliklerini anlatacak bir uygulamanın olmadığını söyledi. Bu uygulama sayesinde, Alanya'ya gelen misafirler, şehrin tüm güzelliklerini kolayca keşfedebilecek,ön bılgı alarak ve adres sormadan istedikleri yere ulaşabilecek ve Alanya'nın tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edebilecekler.

DD 2 0a5c5

Mevlüt Demir, bu uygulamanın sadece turizm için değil, aynı zamanda tarım için de faydalı olacağını ifade etti. Alanya'nın hangi bölgesinde hangi tarım ürününün yetiştiğini, bu ürünlerin nasıl işlendiğini ve pazarlandığını gösteren bu uygulama, hem üreticilerin hem de tüketicilerin bilgi sahibi olmasını sağlayacak. Başkan adayı Demir, bu uygulamayı cep telefonu olan herkesin kullanabileceğini, ayrıca belediyenin çeşitli noktalarına kuracağı keosk cıhazlarıyla bu uygulamaya erişim imkanı sunacağını dile getirdi. Bu projeyle, Alanya'nın iyi yönetilemediği ve yapılan bir şey olmadığı eleştirilerine de cevap vermiş olacaklarını vurguladı.

 

 

HABER: Uğur  AKDAĞ

Gazeteler