head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik halkla buluşmalarına engelli bireylerimiz ve ailelerinden başladı...

 

Engelli ailelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda dile getirilen sorunlar duygusal anlar yaşanmasına da neden oldu.

özçelikden 2 8ca92
Cumhuriyet Halk Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, engelli bireylerimiz ve aileleriyle yapılan toplantıya emekli öğretmen olan eşi Canan Özçelik ve avukat  iş insanı kızı Gamze Özçelik Karabacak ile birlikte katıldı.

Canan Özçelik toplantının katılımcıları arasında bulunan çok sayıda öğrencisi ile kucaklaştı.

 

özçelikden 3 f40db

Özçelik Engelsiz Bir Kent Hedefliyoruz...


Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik konuşmasına toplantının organize edilmesine katkı sağlayan Patika Derneği ve Engelsiz Yaşamevi Derneği yöneticilerine teşekkür ederek başladı.

 

Özçelik, ‘Alanyalı hemşehrilerimiz ile buluşmalara engelli bireylerimiz ve aileleriyle başlamayı bilerek ve isteyerek planladık. Yaşadığınız sorunları ve taleplerinizi bizzat sizlerden duymak istedik. Anayasamızın eşitlik ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir kişi olarak engelli bireylerimizin vatandaşlık haklarına hiçbir kısıtlama ve engelle karşılaşmadan ulaşmalarının en doğal hakları olduğunu düşünüyorum.’ dedi.


Engelli Yakınlarını Yaşadıkları Sorunları Anlattı...


Toplantıda engelli bireylerimiz ve yakınları yaşadıkları sorunları anlattılar.

Engelli bireylerin aileleri ‘Engelli çocuklarımızın takibine ilişkin bir sistematik yok, engelli bireylerimizi sadece yakınları biliyor. Engelli bireylerin eğitimine ve yeteneklerine ilişkin sistemli bir kayıt ve takip sistemi yok, engelli aileleri çocuklarını eğitebilmek okul için eğitimci arıyorlar. Engelli ailelerin çocuklarını geçici süreler için bırakabilecekleri güvenli yaşam merkezlerine ihtiyacı var. Bireylerin sosyalleşebileceği merkezler, lokaller yok, tek başlarına toplu ulaşım araçlarından yararlanmaları neredeyse imkansız. Engelli bireylerin ve ailelerinin sorunları için müracaat edecekleri bir muhatap, yeteneklerini keşfederek, spor, sanat, bilim gibi yetenekli oldukları alanlarda gelişmelerini sağlayacak bir gelişim danışmanlığı uygulaması yok. Engelli istihdamına yönelik hiçbir çaba yok.” şeklinde görüş ve önerilerini belirttiler. Bir engelli yakınının, “Ben 6 aydır biopsi sonucumu almaya dahi gidemedim, ben öldükten sonra çocuğum ne olacak?” şeklindeki konuşması ise katılımcıların duygulanmasına neden oldu.


Özçelik Çok Net Konuştu...


Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, “Burada dile getirilen her konuyu arkadaşlarım not ettiler, bizzat her birisinin takipçisi olacağım. Ancak, size ilk sözüm şu olacak: İnşallah Belediye Başkanı olduktan sonra, ilk 3 ay içerisinde bu toplantıyı tekrar yapacağız, dile getirilen sorunları projelendireceğiz ve 2 yıl içerisinde bu sorunların yarısını çözeceğiz. Kalan yarısını da çok uzak olmayan bir takvimde sonuçlandıracağız.” dedi.

Özçelik’in bu sözleri toplantıya katılanlarda sevinç gösterisine neden oldu.

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler