head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Ünlü gazeteci AGC’nin etkinliğinde öğrencilerle buluştu -Uluslararası Medya Akademisi Projesi'nde Ömür Kurt'tan öğrencilere ilham veren sunum Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen Uluslararası Medya Akademisi Projesi'nin ikincisi Hürriyet Gazetesi Çocuk ve Eğitim Yazarı Gazeteci Ömür Kurt’un katılımıyla gerçekleşti...

 

yazar 2 06332

Kurt öğrencilere mesleki anılarını ve bilgilerini paylaşırken öğrenciler içinde kitabını imzaladı. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde başlatılan Uluslararası Medya Akademi Projesi’nin ikincisi Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Hürriyet Gazetesi Çocuk ve Eğitim Yazarı Gazeteci Ömür Kurt’un katılımıyla düzenledi. Projede Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, AGC Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrenciler bulundu. Projeye konuşmacı olarak katılan Gazeteci Ömür Kurt öğrencilerle mesleki deneyimlerini paylaşarak çocuklar ve eğitim üzerine seminer gerçekleştirdi. Kurt seminerin ardından Cepheye Koşan At isimli kitabını öğrencileri için imzaladı.

yazar 4 7042a

“İNSANLARLA ETKİLEŞİME GEÇMEYİ ÇOK İSTİYORUZ”...

Programın açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, Ömür Kurt’un eseri “Cepheye Koşan At” kitabı etrafında bir kompozisyon yarışması düzenleyeceğini açıkladı. Coşkun, yarışmanın detaylarını paylaşarak, yazar Ömür Kurt’unda değerlendirme jürisinde yer alacağını ve kazananlar için özel bir ödül töreni düzenleneceğini duyurdu. Coşkun, AGC olarak gerçekleştirdikleri, Uluslararası Medya Akademisi Projesi'nin genç gazeteciler ve medya profesyonelleri için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Biz Alanya Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetecilik mesleğinde genç arkadaşların, meslek profesyonelleri olarak yetişmesini istiyoruz. Çünkü biz en çok insan kaynağı sorunu yaşıyoruz. Personel arıyoruz. Başvurular alt düzeyde kalıyor. İnsanlar gazetecilik okumadığı halde gazetecilik yapmak üzere bize geliyorlar. Bizde bunun üzerine AGC olarak bu projeyi yaptık ve meslek profesyonellerini meslek adaylarıyla bir araya getirelim istedik. Bu projenin 2’incisini ise Gazeteci Ömür Kurt’la gerçekleştirdik. Ömür Kurt sizin için buraya geldi çünkü, biz meslek profesyonelleri insanlarla etkileşime geçmeyi çok istiyoruz” dedi.

YILMAZ: “ASIL EV SAHİBİ AGC”...

Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Uluslararası Medya Akademi Projesi hakkında konuşan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’da Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin nezih ve başarı dolu bir ortam olduğunu, hem sportif hem de akademik başarılarıyla dikkat çektiğini ifade etti. Yılmaz özellikle ünlü yazar Ömür Kurt'a, işlerini bırakıp bu etkinliğe katıldığı ve hiçbir karşılık beklemeden gençlerle buluştuğu için teşekkür etti. Yılmaz, gençlere hitaben, onların da gelecekte doğru habercilik yapma ve yayma konusunda önemli roller üstleneceklerine inandığını belirtti. Yılmaz, “Biz aslında hem ev sahibiyiz hem misafiriz. Biz kendimizi öyle konumlandırdık. Asıl ev sahibi Alanya Gazeteciler Cemiyeti. Bugün burada bizlerle birlikte olan Ömür Kurt’a teşekkür ediyorum. Eminim ki sizler de gelecek yıllarda doğru haberi yapma ve doğru haberi yayma konusunda pay sahibi olacaksınız” açıklamasında bulundu. “OKUYARAK GELECEĞE ULAŞABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ”...

Projenin ardından konuşan gazeteci Ömür Kurt ise, hem meslektaşlarıyla buluşmanın hem de günümüz gazetecilik anlayışını tartışmanın kendisi için "olağanüstü bir deneyim" olduğunu ifade etti. Kurt, ayrıca Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne özel bir teşekkürde bulundu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen kız öğrencilerle dolu olan bu okulda özel bir sunum gerçekleştirdiğini belirten Kurt, sunumun heyecan verici olduğunu dile getirdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kurt şunları söyledi; “Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne davetleri için çok teşekkür ediyorum. Benim için çok güzel bir buluşmaydı. Eczacı Güzin-Velittin Bekrioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel bir okul. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen kız çocuklarıyla dolu bir okulda heyecan dolu öğrencilerle özel bir sunum gerçekleştirdik. Umarım faydalı olmuştur. Aynı zamanda onlara kitapta imzaladık. Okuyarak geleceğe ulaşabileceğimize inanarak.”

yazar 3 eb293

 

 

HABER: Halime  Yağmur  AKDAĞ

Gazeteler