head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Gazipaşa’da cadde ve sokaklarda paralı park sisteminin kaldırılmasından sonra "Alanya’da da ücretsiz mi oluyor?" sorusu gündeme geldi...

Antalya Gazipaşa Belediye Meclisi’nin 10 Haziran 2019 tarihli kararı gereği, Gazipaşa’da park yerlerinin açılması ve işletilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi (BŞB) UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararının bulunmadığı belirtilerek tüm park tahsisleri iptal edildi. CHP'Lİ Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, BŞB sınırları içerisinde UKOME kararı olmadan karayolu üzerine park yerlerinin açılmasına ve çalıştırılmasına hiçbir kurum ve kuruluşun izin veremeyeceğini bildirdi.

Böylelikle Gazipaşa'da park şimdilik bedava oldu.

--Peki, Alanya’da son durum ne?

--Siyasiler ve STK temsilcileri kararı nasıl değerlendiriyor?

MEVLÜT ZAVLAKzavlak tan kritik plaj bufeleri aciklamasi h15391 57bb3 b2094

ALANYA BELEDİYESİ İYİ PARTİ MECLİS ÜYESİ MEVLÜT ZAVLAK


ZAVLAK’TAN ORTAK AKIL ÇAĞRISI
Otopark alanlarının ücretsiz olmasıyla ilgili açıklama yapan Alanya Belediyesi’nin İyi Parti’li meclis üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, bu uygulamanın ortak akılla yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Zavlak "Ben de bu uygulamanın kaldırılmasından yanayım. Vatandaş buraları zamanındLİSa terk etmiş, devlet aldığı yerleri daha sonra vatandaşa tekrar kiraya veriyor. Bu durum adil değil. Fakat yol üzerindeki esnafın gözünden bakacak olursak bunun kaldırılmasından yana değiller. Çünkü ücretsiz olması durumunda esnafların önüne park edilecek araçların önüne geçilemez. Alanya Belediyesi'nin ana artel yollardaki otoparkı tamamen kaldırması gerekiyor. Otopark ücretlerinin kaldırılması konusunda Alanya Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarıyla, özellikle de esnaf odalarıyla birlikte bir toplantı yapıp ortak akılla hareket edilmesi gerekir” dedi.

CEMAL ŞENCAN sencandan tuketiciye d5b5e13a7a91d667a617 6985e

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal ŞENCAN


‘OTOPARK ÜCRETİ YASAL DEĞİL’
Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, işgaliye bedeli karşılığı kentin caddelerinin kiralanabilmesinin yasal olmadığını belirtti. Kentin topyekün bir disipline ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Şencan, “Cadde ve sokaklara bedeli karşılığında park yapmak zaten yasal değil. Danıştay kararı da mevcut. Caddeler halkındır. Atatürk Caddesi’ne bakıyorum ki, aman Allah’ım. Turizm yapılan bir kent böyle mi olmalı?

Atatürk Caddesi’ne yukardan bir bakalım.

--Park yeri midir?

--Çarşı merkezi midir?

--Böyle turizm mi yapılır?

Bir de ek olarak kaldırımlarda motosiklet ve bisiklet sürenleri görüyorsunuz. İnsanlar can derdinde. Bunlar demek ki turizmi geliştiren şeyler. Öyle görünüyor” ifadelerini kullandı.

 

YÜCEL APAYDIN yucel apaydin in aci gunu h33892 fe850 1 b18a6

Alanya İYİ PARTİ İlçe Başkanı Yücel APAYDIN


‘BELLİ ALANLARDA OTOPARKLAR YAPILMALI’
İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Alanya’da otopark sorununun çok ciddi boyutta olduğunu söylerken "Bence Alanya’da otopark sorunu çok büyük ve Gazipaşa kadar kolay çözülemeyeceği için ücretli otoparkın kaldırılamayacağını düşünüyorum. Alanya’daki esnafın otoparkların ücretli olması yönünde talebi de var. Çünkü esnafın dükkanlarının önüne bazen bir hafta boyunca araç bekletilebiliyor. Bu da esnafın işine sekte vuruyor. Fakat belli bölgelerde otoparklar yapılarak yükün hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Parklar ücretsiz olduğu taktirde trafik keşmekeşi yaşanır. Eğer uygulama hayata geçecekse konunun muhattaplarıyla istişare yapılmalı” diye konuştu.

 

Coşkun Karadağ 1 65313848 2083122118459812 1428695242944544768 n 1f0a0

(CHP)-- Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Coşkun KARADAĞ


‘KARARIN DESTEKÇİSİYİZ’
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ise “Doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Gazipaşa’da alınan kararın destekçisiyiz. Cadde ve sokaklarda park ücretinin alınmaması gerektiği kanaatindeyiz. Alanya’da olur mu, olmaz mı, süreç gösterecektir" şeklinde konuştu.

Gazeteler