head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

 

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız iddialar üzerine basın açıklaması yaptı...


Başkan Kandemir şunları söyledi:""Son 5 aylık süreçte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı Kongresi, Antalya İl Kongresi, Parti Kurultay’ı yapılmış ve Partimizin yönetim kadroları partililerimizin kararıyla yenilenmiştir. Yenilenen Cumhuriyet Halk Partisi yönetimlerinin önündeki ilk hedef 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde başarılı olmaktır. CHP Alanya İlçe Örgütü de bu hedef doğrultusunda Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarını belirlemek için Parti Tüzüğü’nün belirlediği ilkeler ve Genel Merkez’in talimatları doğrultusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettirmektedir.
Hal böyleyken, belirli bir kesim tarafından CHP Alanya İlçe Kongresi öncesinden başlayarak Partimize ve mevcut yönetim kuruluna yönelik karalayıcı, itham edici, iftira niteliği taşıyan, alaycı ve yalan içerikli yazılar kaleme alınmaktadır. Bahse konu tezvirat son günlerde Partimizin potansiyel Belediye Başkan Adaylarını kapsayacak şekilde arttırılmış bulunmaktadır.
Özgür basın demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Bununla birlikte basın, anayasadan, uluslararası sözleşmelerden, kanunlardan ve özelinde insan hak ve hürriyetlerinden yana taraf olarak değerlendirilmekte ve kamu yararının öncelendiği bir faaliyet kolu olarak görülmektedir. Bu konudaki tek beklentimiz Partimiz ve Yönetim kadroları ve kararları hakkında haber yaparken basın meslek ilkelerine riayet etmeleri, asgarisinden haber konusunda haberin süjesi olan bizlerden görüş sormalarıdır.
Sonuç olarak, 31 Mart yerel seçimleri için Partimizin aday belirleme süreci demokratik olgunluk içerisinde, Partimizin belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde ve gayet pozitif bir şekilde devam ettirilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.""

Bülent Kandemir
CHP Alanya İlçe Başkanı

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler