head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Alanya Belediyesi'nin 2022 yılı Sayıştay Denetim Raporu, meclis toplantısında açıklandı. CHP'li meclis üyeleri, açıklamaları ile belediyeye destek verdi...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis üyelerine Sayıştay Raporu ile ilgili sormak istedikleri her şeyi sorabileceklerini belirtti. Rapor hakkında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Bu rapor tabi ki yıllık rutin olarak yapılan raporlardır. Size özel hazırlanan bir rapor değil. Bunu bizler biliyoruz. Her sene gelinir ve denetlenir. Biraz da eğitim amacı vardır bu raporların. Özellikle küçük belediyelerde yaşanan usul eksiklikleri ile ilgili personellerin eğitilmesi amacını da taşır. Bizim raporlarımız da 2020-2021 ve 2022 yıllarındaki hatalar birbiri ile örtüşüyor. Sonuçta bunlar küçük hatalar olsa da giderilmesine yönelik biraz daha itidalli davranılmasında fayda var. Her sene hatalar giderilsin demek size de yakışmaz Alanya Belediyesi’ne de yakışmaz.

 

DESTEK VERDİLER 1 c8773

 

 

CHP’Lİ ZAVLAK: ALANYA BELEDİYESİ’NİN YANINDAYIZ! BİRİLERİNE MALZEME ÇIKARAK ŞEYLERE DE KARŞIYIZ...

Sayıştay raporları ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “Biz Sayıştay raporlarındaki mali hizmetlerle alakalı tenkitlerin birçoğu zaten geçtiğimiz yıllarda da yazılanlar ve Abdurrahman Bey geçtiğimiz yıllarda bunları bize ifade etti. Biz komisyonlarda beraber hareket ettiğimiz için Alanya Belediyesi’nin özellikle mali işlerde yaptığı birçok çalışmaya şahidiz ve arkasındayız şahsım olarak. Geçtiğimiz meclis toplantısında da ifade ettiğimiz gibi iki konu bizim için çok önemli. Birisi park alanlarındaki olan işletmeler. Biz buradan siyasi rant elde etmeyelim ve gördüğümüz yeşil alana büfe koymayalım, seçim öncesi bunlara ön ayak olmayalım diye sizlere ifade ettik. Sizler her ne kadar bunun üzerinde çok durmasanız da, bizleri işletmecilerle karşı karşıya koysanız da Sayıştay Raporu bizlerin haklı olduğumuzu gösteriyor. Bir sahil noktasına gidiyorsunuz 5 metrede bir büfe var. Demek istediğimiz eleştiriden ziyade bir tenkit olarak budur. Diğer bir husus konut alanlarında Alanya Belediyesi’nin ilk defa karşı karşıya geldiği bir konu. Konutlardaki işletmelerden çöp parası alınırken ticari olarak alınması ile alakalı. Onun dışındaki konularla alakalı; kamuoyundaki Alanya Belediyesi’ni tenkit eden birçok olumsuz haberlere karşı şahsım başta olarak Alanya Belediyesi’nin yanındayız. Birilerine ön ayak olacak, birilerine malzeme çıkarak şeylere de karşıyız.” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

HABER: Mertcan  YILMAZ

Gazeteler