head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından Bülent Kandemir, Alanya'da yaşayan 65 üstü ve engelli vatandaşların yaşadığı ulaşım sorunu ile ilgili müjdeyi verdi...

 

CHP TOPLNATISI 2 37f17

Kandemir açıklamasında, "Öncelikle ulaşımda şöyle bir sıkıntı vardı; 65 yaş üstü ve engelliler otobüslerde ilk 4 gün ücretsiz kullanıp daha sonra kullanamıyorlardı. Bununla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile görüştüğümüzde, kendisi 1 hafta içerisinde bu sorunu çözeceğine söz verdi. Önümüzdeki günlerde bunun müjdesini vereceğiz. Hem halkımızı hem de otobüs sahiplerini üzmeyecek bir çözümle, Alanya'daki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın otobüslerdeki seyahatini ücretsiz sağlamış olacağız." dedi.

 

CHP TOPLNATISI 3jpg 864e6

"MAHMUTLAR'DA BU ARAZİ İHTİYAÇ FAZLASI MI?"...

Haftalık Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından açıklamada bulunan bir diğer isim ise Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı Erkan Demirci oldu. Mahmutlar'da kamuya ait olan ve sağlık turizmi hastanesi olarak ayrılan bir arazinin satışa çıkarılması ile ilgili koşan Demirci şunları söyledi: "Biliyorsunuz son birkaç gündür Mahmutlar'daki hazineye ait bir arazinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından satışı söz konusu. O bölgenin 2011 yılında ilk planlama çalışması yapılmıştı. Yapılmasının amacı da Kaymakamlık, Mahmutlar Belediyesi ve o dönem Polonya hükümeti ile ortaklaşa bir proje kapsamında engelli ve yaşlılara dönük bir rehabilitasyon merkezi yapımıydı. Fakat o proje yarım kaldı, uygulanamadı. Duyduk ki oranın turizm amaçlı sağlık tesisi olarak satışı söz konusu. O dönem projenin içinde yer almış bir kişi olarak şunu biliyorum ki; orası planlanırken sağlık turizmine katkı sağlaması ve turizmin 12 aya yayılması hedeflenmişti. Yurt dışından gelecek olan yaşlıların ve yardıma muhtaç insanların, orada hem rehabilitasyon sürecini hem de tedavilerini geçirmeleri hedeflenmişti. Şimdi satışa yine sağlık amaçlı turizm tesisi alanı olarak çıkıyor. Kullanımında bir değişiklik yapılmamış ama hepimizin tereddütü öncelikli olarak arazinin satışı yani devlet mallarının satışı. Ülkemizin ekonomisi ortada ancak bu şekilde elde kalan son parçaları satarak bir şekilde çevirmeye çalışıyorlar maalesef. Satışa biz doğrudan karşı değiliz ancak ihtiyaç fazlası olan şeyleriz satışı olabilir. Mahmutlar'da bu arazi ihtiyaç fazlası mı, bunu herkesin yorumlamasını istiyorum ben. Mahmutlar 50 bin, yaz döneminde 100 bini aşan nüfusu ile çoğu ilçeden büyük bir mahallemiz. Bu mahalle Alanya'nın il olma konusu sürekli gündeme taşıyor. Muhtemelen siyaset de yapılıyor bu konu üzerinden ama böyle bir durum söz konusu olursa Mahmutlar'ın ilçe olma ihtimali çok yüksek ve bu kamuoyunda da dillendiriliyor zaten. Bu doktada Mahmutlar'daki kamu alanları için yüzlerce, binlerce arazi alanına ihtiyacı olacak ülkenin. Bu satışları yaptığı sürece bu arazileri bedel karşılığında temin etmek zorunda kalacak ya da kullanılan diğer sosyal alanların kamuya ayrılması gerekecek. En basitinden şu anda Mahmutlar'da biz hastanemiz yok. Doğuda hastanemiz yok, batıda yapılıyor, merkezde var Yani konum itibarıyla o alan bir kamu hastanesi yapımı için çok uygun bir yer. Kamusal alanda değerlendirilmesi gereken bir alanın satışa çıkartılmasını biz çok doğru bulmuyoruz. Buradan da ülkeyi yönetenlere ve ilçedeki temcilcilerine bir davette bulunmak istiyoruz. Lütfen Mahmutlar halkının sesini dinlesinler ve satışın durdurulması için çaba göstersinler. Durdurulmazsa Mahmutlar'ın çok zarar göreceğini düşünüyoruz."

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler