head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Alanya Belediyesi, Mutfak Mirası Alanya sistemi kapsamında yöresel Alanya yemeklerini yaşatma ve tanıtma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen gastronomi etkinlikleri kapsamında ALKÜ’lü öğrenciler Gülüklü Çorba’yı öğrendi...

ALKÜ ÖĞRENCİLERİ 2 ce6b1
Alanya Belediyesi Mutfak Kültürü Evi’nde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden oluşan 40 kişilik öğrenci grubu, 29 Eylül 2019 tarihinde Alanya Belediyesi tarafından coğrafi işareti alınan, Alanya mutfağının önemli lezzetlerinden Gülüklü Çorba yaptılar. Gülüklü Çorba’nın yapım aşamaları Alanya mutfağının uzmanları tarafından öğrencilere ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

 

ALKÜ ÖĞRENCİLERİ 3 6e06b

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”...

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Belediyesi olarak kültürel değerlerin yaşatılması ve aktarılması hususunu çok önemsediklerini ifade ettik. Yemeğin de kültürün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen Çapa, “ALKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz ile renkli, lezzetli ve bilgi dolu bir gün geçirdik. Alanya yöresinin kendine has yemeklerini şehrimizde eğitim alan ve geleceğin şefleri olacak öğrencilerimize aktarmak istedik” diye konuştu.

KENDİ ÇORBALARINI TATTILAR...

Alanya Belediyesi Mutfak Kültürü Evi’nde yapılan ‘Gülüklü Çorba Atölyesi’ gastronomi öğrencileri tarafından büyük ilgi ve beğeni gördü. Tarifini ayrıntılı bir şekilde öğrendikleri Gülüklü Çorba’yı mutfaklarında yapacakları sözünü veren öğrenciler etkinlik sonrası Gülüklü Çorba tadımı yaptı.

 

 

 

HABER: Halime Yağmur  AKDAĞ

Gazeteler