head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya şubesi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle Cumhuriyet Bayramı Kahvaltısı düzenledi...

add kahvaltı 2 1c0dd

 

‘Elde edilen gelir eğitim yardımında kullanılacak’...

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönemi vesilesiyle Cumhuriyet Bayramı Kahvaltısı düzenleyerek elde edilen geliri eğitim yardımında kullanma kararı aldı.

add kahvaltı 4 54ef8

Etkinlikte ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli bir konuşma yaparak Cumhuriyet'in Türk Milleti için en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

Başkan Zuhal Sirkeli, şu ifadeleri kullandı: " Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlattığı Kurtuluş Savaşı, zaferle sonuçlandıktan sonra, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti'ne verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu değer, bizi milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer fert olarak, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Bu anlamlı günde, Cumhuriyet'in ulusumuzun hak ettiği yere gelmesini sağlayan, insanlık tarafından övgü ve sevgiyle anılan büyük bir önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bağımsız bir yurda ve ülkesini gönülden seven nesillere sahip olmanın gururunu yaşıyoruz" Ayrıca, ADD Alanya Şubesi olarak Cumhuriyet'in mirasını sürdürme ve Atatürk'ün düşüncelerini aydınlatma taahhüdünde bulunduğunu ifade etti. Konuşmasını şehitlerin anısına ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve minnet ifadeleriyle sonlandırdı.

add kahvaltı 1 89e5c

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler