head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri büyük coşkuyla sürüyor. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı, şehitler kabri başında anıldı...

KUTLAMALAR ALT İKİ 080a8


Alanya’da Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda, dernek başkanları, siyasiler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık ve belediye başkanlığının çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

KUTLAMALAR 2 93301

ŞEHİTLER KABRİ BAŞINDA ANILDI...

Törenin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe yönetimi ve Alanya Belediye Meclis Üyeleri ile bu mukaddes topraklar uğruna şehit düşen vatan evlatlarını kabri başında anmak adına Alanya İlçe Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. Ziyarette şehitler için dua edilip, kabirlerine karanfil bırakıldı.

KUTLAMALAR 3 61ce3

RESMİ TÖREN YARIN RIHTIMDA GERÇEKLEŞECEK...

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim Pazar (yarın) günü saat 09.15’da Kaymakamlık makamında tebrik programı ve 100. yıl etkinlikleri ile devam edecek. Cumhuriyetin 100. yılı kapsamındaki resmi tören Alanya Rıhtım Şelale önünde saat 10.00’da başlayacak.

ÖNCE FENER ALAYI SONRA KONSER...

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi’nin düzenlediği Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri ise 29 Ekim akşamı saat 19.30’daki Fener Alayı ile başlayacak. Fener Alayı’nın ardından saat 20.30’da Alanya Belediye Sarayı arkasında Cumhuriyet kutlamaları başlayacak. Kutlama programı saat 21.00’da ise ünlü sanatçı Funda Arar konseri ile devam edecek.

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler