head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Alanya Tropikal Meyve Festivali, tüm hızıyla sürüyor. Festivalin ikinci gününde birbirinden önemli isimler, tropik meyvelerle hazırladıkları mutfak atölyeleri ve sunumlarıyla festivale renk kattılar.

 

2.gün 1 754e2
Alanya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük beğeni toplayan Tropikal Meyve Festivali bu yıl 2. kez kapılarını Alanya Belediye Sarayı arkasında ziyaretçilerine açtı. Bu yıl ‘Avokado ve Mango’ teması ile düzenlenen festivalin ikinci günü de ilk gün olduğu gibi dolu dolu geçti. Alanyalı tropikal meyve yetiştiricileri ikinci günde de stantlarını açarken, ünlü şef ve isimlerde tropikal lezzetler ile tarif hazırlayıp, tropikal bitkilerin cilde ve insan sağlığına olan etkilerinden bahsettiler.

 

2.gün 2 86578

USTA İSİMLERDEN USTA İŞİ TARİFLER...

Festivalin ikinci gününde etkinlikler Altınkepçe Aşçılar Derneği’nin düzenlediği Mutfak Atölyesi çalışmasıyla başladı. Daha şimdiden Türk mutfağında önemli bir yer tutan tropikal meyvelerden hazırlanan lezzetler usta eller tarafından hazırlanarak katılımcılara servis edildi. Kısa sürede hazırlanarak ikram edilen lezzetler vatandaşlar tam not aldı.

2.gün 3 84a1e

ARAZ AKNAM’DAN YENİ NESİL TROPİKAL SOKAK LEZZETLERİ...

MasterChef Türkiye yarışması ile ünlenen ve hafızalara kazınan performansı ile mutfakların aranan ismi haline gelen Araz Aknam da 2. Alanya Tropikal Meyve Festivali’nin ikinci gününde Alanyalılar ile bir araya geldi. Kendi oluşturduğu tariflerle tropikal meyvelerden sokak lezzetleri hazırlayan Aknam, büyük alkış topladı. Sıra dışı tarifleri büyük bir ilgi ile izlenen Aknam tropikal meyvelerle ilgili lezzet sırlarını da katılımcılarla paylaştı.

 

2.gün 4 f1543

MARIA EKMEKÇİOĞLU’NA TAM NOT...

Ünlü aşçı ve yemek yazarı Maria Ekmekçioğlu da festivalin ikinci gününde Alanyalılar ile buluşan ünlü isimler arasında yer aldı. Ekmekçioğlu alanı dolduran vatandaşlar için özel tarifler hazırladı. Özellikle Ejder Meyvesi ile hazırladığı makarna tarifi günün en beğenilen lezzetlerinden birisi oldu. Tropikal meyvelerle çeşitli tatlar hazırlayan Ekmekçioğlu günün en çok takip edilen isimlerinden oldu.

 

2.gün 5 822dc

BÜTÜNCÜL ŞEF ŞERİFE AKSOY’DAN ŞİFA REÇETELERİ...

Anadolu meraları Bütüncül Yönetim ve Onarıcı Tarım Eğitimi sahibi Şef Şerife Aksoy da Alanyalı vatandaşlara özel lezzetler hazırlayıp sundu. Atıksız mutfak vizyonunu benimseyen Aksoy, tropikal meyvelerle hazırladığı sıfır atık lezzetler ile vatandaşların takdirini ve beğenisini topladı. Tropikal lezzetlerin faydalarına da değinen Aksoy’un, “Mükemmel Aşçı Şifayı Lezzetli Tabaklayandır” düşüncesinden hareketle sergilediği performansı dikkatle takip edildi.

 

2.gün 7 517fc

HALDUN TÜZEL’DEN CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL ATÖLYE...

“Uluslararası Bir Gurme” kimliği ile tanınan ünlü Gurme Haldun Tüzel de tropikal meyvelerle usta işi lezzetler hazırlayıp sundu. Avokado başta olmak üzere yeni dünya, muz gibi çeşitli tropikal meyvelerin Türkiye’deki geçmişine ilişkin bilgiler paylaşan Haldun Tüzel, avokadonun önemli bir yeri olduğuna değindi.

SUNA DUMANKAYA’DAN TROPİKAL BİTKİLER İLE GÜZELLİK SIRLARI...

Güzellik uzmanı Suna Dumankaya da ikinci gününde kendine has tavırları ve güzellik sırları ile Alanyalılara eğlenceleri ve bilgilendirici güzel anlar yaşattı. Dumankaya, güzellik sırlarını, özel kürlerini katılımcılara aktardı. Dumankaya’nın atölyesine ilgi büyük olurken, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

EN GÜZEL TROPİKAL BAHÇE YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU...

Festivalin ikinci günü, daha önce başvuruları yapılan ‘En Güzel Tropikal Bahçe Yarışması’nın ödül töreni ile son buldu. Yarışmaya katılan adaylar arasında birincilik Sadettin Koç adlı vatandaşın olurken, yarışmacı 10 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu. İkinci Bilal Öztürk 7 bin TL, üçüncü Mustafa Demir ise 5 bin TL’lik ödüle layık görüldü. Festivalin üçüncü günü yine ünlü isimlerin katılımıyla yapılacak mutfak atölyeleri ile devam edecek. Türkiye’nin ünlü mankeni Çağla Şıkel de festivale katılanlar arasında olacak. Ayrıca En Ağır Avokado Yarışması’nın da ödül törenine sahne olacak.

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

 

Gazeteler