head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Alanya’da bulunan üniversitelerle ilgili Güvenlik Tedbirleri Koordinasyon toplantısı Alanya kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında gerçekleştirildi...

Alanya Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıya;

--Kaymakam Fatih Ürkmezer ,

--Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp,

--Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Y. Birol Saygı,

--Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nden yetkililer,

--Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk,

--Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat,

--İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı katıldı.

İlçede bulunan ve 2023-2024 akademik dönem kapsamında 2 Ekim 2023 tarihinde açılacak üniversitelerle ilgili güvenlik koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılar arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Üniversitesinde eğitim gören ve üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrencilerle ilgili konaklayacakları yurtlar, bu yurtların yeterlilik durumları, yurt yerleşkeleriyle ilgili güvenlik konuları ile öğrencilerin üniversitelere ulaşımları hakkında bilgi alışverişinde bulunularak değerlendirmeler yapıldı.

 

Ayrıca üniversite çevrelerine dair güvenlik ve asayiş konularının görüşüldüğü toplantıda, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat tarafından Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılara üniversiteler ve çevrelerinde alacakları güvenlik tedbirleri ile ilgili bilgiler verildi.

 

Toplantıyla ilgili konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer, “Yeni üniversite döneminde ilçemizde eğitim gören ve ilçemizdeki üniversiteleri kazanan öğrencilerimiz için gerekli çalışmaları yaptık. Yurt başvurusunda bulunan tüm öğrencilerimiz yurtlara yerleşti. Ayrıca yurtlarımızla ilgili eksik ve ihtiyaçları da belirleyerek kurumlarımızla işbirliği içerisinde gereken çalışmaları tamamladık. Üniversitelerimiz ve çevrelerinin güvenliği ile ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz gerekli güvenlik tedbirlerini alacaklar. Öğrencilerimizin üniversite ve yurtlara ulaşımları ile ilgili olarak ise toplu taşımaların arttırılmasına yönelik çalışmaları hızlandırdık. Yeni akademik yılın üniversitelere ve tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler