head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

CHP--Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir;haftalık olağan toplantısında örnek bir basın açıklamasına imza attı...

CHP ALANYADA ÖRNEK BASIN TOPLANTISI 2 206fa

Yakın bir zamanda seçime giden  CHP Alanya İlçe teşkilatı; Bülent Kandemir'in başkan seçilmesi ile kongresini tamamlamıştı. Başkan seçilmesinin ikinci haftasında;diğer başkan adayı  Gökhan sipahioğlu'nu da yanına alan Başkan Kandemir; siyasete örnek olacak bir çalışmaya imza attı ve rakibi Gökhan Sipahioğlu ile el ele basın toplantısı gerçekleştirdi ve demokrasiye imza attı.

CHP ALANYADA ÖRNEK BASIN TOPLANTISI 3 42b1b

Gökhan Sipahioğlu ise yaptığı açıklamada; "Biz her zaman partimizin emrinde ve partimizin bir neferiyiz.Demokratik yarış bitti ve şimdi CHP çatısı altında vakit hizmet vaktidir..." diyerek salonda büyük alkış aldı.

 CHP ALANYADA ÖRNEK BASIN TOPLANTISI 4 68749

BASIN AÇIKLAMASI GÖREVİ ARTIK TOKSÖZ'DE...

 

CHP Alanya İlçe  Başkan Yardımcısı Mustafa Toksöz, Antalya-Alanya arasındaki ulaşım problemine dikkat çekti. Toksöz, yolcuların ve sürücülerin fiziksel ve zihinsel olarak zarar görmemesi, araçların hasar almaması ve böylece herkesin güvenli bir şekilde ulaşmasını tamamlaması için güvenli ulaşımın sağlanması gerektiğini belirtti.

 

CHP ALANYADA ÖRNEK BASIN TOPLANTISI 5jpg f8fad

'KARAYOLU YETERSİZ'...
Toksöz, Antalya-Alanya arasında seyahat eden sürücü ve yolcuların bu yolculuktan zihinsel olarak olumsuz etkilenmeme ihtimalinin mümkün olmadığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Problem, karayolunun yetersizliğidir. Araçlar yola sığmıyor. Yolun zeminindeki bozulma, sürüş güvenliğini imkansız hale getiriyor. Antalya-Alanya arasında yaklaşık 70 trafik lambası bulunsa da yeşil dalga uygulaması olmaması problem. Bölünmüş yolun kavşaklarının hız şeridinden sola dönüş verilecek şekilde inşa edilmiş olması, trafik kazalarına yol açıyor ve trafik akış hızını düşürüyor. Bu eksiklikler ve aksaklıklar can kaybına ve büyük milli servet kaybına neden oluyor."

 

CHP ALANYADA ÖRNEK BASIN TOPLANTISI 6jpg 6d71a

'İKTİDARIN SOMUT BİR PLANI YOK'...
Toksöz, AK Partili eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun genel seçimlerden önce düzenlediği basın toplantısında, Çavuşoğlu'nun Antalya-Alanya otobanının ihalesini 26 Haziran’da yapacakları ve ayrıca Antalya-Alanya arasında paralel bir raylı sistem hattını hayata geçirecekleri söylemlerine rağmen AK Partili eski Antalya Milletvekili Sadık Badak’ın otoyol ihalesinin iptali için başvuruda bulunduğunu ve başvuru sonucunda ihalenin hemen iptal edildiğini, Antalya-Alanya arasında hayata geçirileceği ifade edilen raylı sistem hattının da 2053 yılına ertelediklerini hatırlattı.

 CHP ALANYADA ÖRNEK BASIN TOPLANTISI 7jpg 57090

Toksöz, konuşmasının devamında "Bu çelişkili ifadeler ve kararlardan anlaşıldığı üzere, iktidarın Antalya-Alanya arasındaki ulaşımın iyileştirilmesine yönelik somut bir planı yoktur. O halde, Alanya’da yaşayan vatandaşlar neden cezalandırılıyor?" ifadelerinde  bulundu.

TOKSÖZ'DEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ...
Toksöz, bu problemin çözümü konusundaki somut önerilerini de paylaşarak şunları söyledi: "Antalya-Alanya arasındaki bölünmüş yolun ortasındaki boşluk hızla raylı sisteme dönüştürülmeli ve halihazırda Aksu Expo Center’e kadar uzanan raylı sistem  Gazipaşa Havalimanı’na kadar genişletilmelidir. Ayrıca, aynı zamanda otoyol olarak ihaleye hazırlanan çevre yolu mümkün olan en hızlı şekilde kamu kaynaklarıyla transit yol olarak inşa edilmelidir."

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler