head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Diyarbakır'da Selahattin Aktaş düğün salonunda tabancayla damat A.E.yi (23) vurdu, seken kurşunlardan birinin isabet ettiği 10 yaşındaki E.K.'nin de yaralanmasına neden oldu. Yakalanan saldırgan tutuklanırken ifadesi ise 'pes' dedirtti...

Olay, dün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde meydana geldi. Damat A.E., gelin F.A. ile birlikte düğün salonunda fotoğraf çektirdiği sırada arkadan gelen Selahattin Aktaş(26), belinden çıkardığı tabancasını peş peşe ateşledi.

 

Davetliler panik ve korku içerisinde kaçışırken, 8 kurşun isabet eden A.E. ile seken kurşunun bacağına isabet ettiği E.K. yaralandı.

Şüpheli saldırının ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Damat A.E. ve E.K. yakınları tarafından hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

 

damada kurşun 2 3a1be

SAKLANDIĞI YERDE YAKALANDI

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cep telefonu kamerası ve güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin Selahattin Aktaş olduğunu belirledi. Oluşturulan özel ekip, olaydan 5 saat sonra saklandığı arkadaşının evinde Aktaş’ı yakalayarak gözaltına alındı. Yapılan aramada olayda kullandığı değerlendirilen tabanca da ele geçirildi.

Olayla ilgili yapılan araştırmada Selahattin Aktaş’ın yaklaşık 1 yıl önce akrabası da olan gelin ile evlenmek istediği ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi.

Saldırıyı bu nedenle düzenlediği öne sürülen Aktaş, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Selahattin Aktaş, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan S.A. “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

‘PES’ DEDİRTEN İFADE

Şüpheli S.A, emniyetteki ifadesinde, gelinin amcasının torunu olduğunu ve aynı köyde oturduklarını belirterek, yaklaşık 3 yıl önce istedikleri F.A. ile ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini savundu. S.A, ifadesinde şunlara yer verdi:

*Gelin F.A’yı seviyordum. Birkaç ay önce F.A’yı tanımadığım birine verdiklerini öğrendim. Bunu öğrendikten sonra çok üzüldüm. Bu evliliğin olmasını istemedim. Bu duygularımı ve fikirlerimi kimseyle paylaşmadım.

*F.A. akrabamız olduğu için evimize düğün davetiyesi gelmişti. Kına gecesi olduğunu biliyordum ve kınanın olduğu salona gittim. Salonda ışıklar kapanınca damat ve gelinin geleceğini anladığım için dışarıya çıktım.

*Gelin ve damat salondan içeri girdiği sırada belimden silahımı çektim. Şarjörde 10 mermi vardı. Damadın arkasından yanaşarak ayaklarına doğru ateş ettim.

*Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Sıktıktan sonra silahım elimde göğsüme doğru saklayarak salondan dışarı çıktım.

“KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM”

Daha sonra gittiği bir arkadaşının köyünde polise teslim olduğunu anlatan S.A, “Düğün salonuna gitme amacım damadı öldürmek değil, düğünü bozmaktı. Bacak tarafına sıktım. O sinirle kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bu olaydan dolayı pişmanım. Keşke olay buralara gelmeseydi.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, damat Ahmet E’nin özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

 

 

Gazeteler