head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alanya Belediyespor Kulübünün tüm branşlarına sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor...

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne spor hekiminin atanması üzerine Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yılmaz Güler ile yeni Spor Hekimi Uzm. Dr. Hilmi Mustafa Demir bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde kulübün tüm amatör ve profesyonel sporcularının yaralanmaları ile spora bağlı sakatlıklarını hastane bünyesinde hizmet veren spor hekiminin takip etmesi kararı alındı. Koordineli olarak yürütülecek olan çalışma hakkında bilgi veren Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Alanya Belediyespor’umuza hizmet verecek olmaktan dolayı mutluyuz. Spora önem veren ilçemizde Spor Hekimi Uzm. Dr. Hilmi Mustafa Demir’in gelmesiyle birlikte yeni bir sağlık hizmetini kazandırmış bulunmaktayız” diye konuştu.


SPOR HEKİMLİĞİ İLÇEDE BİR İLK...
Branşı hakkında açıklama yapan Uzm. Dr. Demir, ”Toplumdaki bireylerin sağlığının korunması ve fiziksel aktivitelerini geliştirmesini, toplum sağlığının artması ve iyileşmesini isteyen bir daldır. Günümüzde en çok spora katılımlarda; kas, iskelet sisteminde sakatlıklara ve sonrasında tanı, tedavi düzenleme, rehabilitasyon sürecini takip etmekteyiz. Yine topuk dikeni, tenisçi dirseği gibi rahatsızlıklar için egzersiz planı oluşturmaktayız. Lisanslı spora başlayacak olan sporcularımızın da lisans muayenelerini hastanemizde gerçekleştirebilmekteyiz. İlk kez bir ilçede hizmet veren spor hekimi hizmet vermektedir. Bence bu durum Alanya için çok büyük bir avantajdır. Spora ve sağlığa verdiği önemi göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

HABER: Emine  YILMAZ

Gazeteler