head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in sağlık yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Batı bölgesinde bulunan 23 yayla halkının kullanacağı Eğrigöl Sağlık Ocağı dualarla hizmete açıldı. Başkan Yücel açılışta, “Bu bizim yaptığımız 7. sağlık ocağı oldu. 8. sağlık ocağımızın temelini de kısa sürede atacağız.” dedi...

EĞRİGÖL SAĞLIK OCAĞI 2 89ba0


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz yıl yaptığı batı yaylaları ziyaretleri sırasında, vatandaşların isteği üzerine bir sağlık ocağı sözü vermişti. ‘Önce Sağlık’ vizyonu ile çalışmaları hızlı bir şekilde başlatan Başkan Yücel, Eğrigöl Sağlık Ocağı’nı yapılan tören ile dualarla hizmete açtı. Daha önce doğu bölgesindeki yaylalar için Çayarası Sağlık Ocağı’nı hizmete açan Başkan Yücel, batı yaylalarını da sağlık ocağı ile buluşturmuş oldu.

 

EĞRİGÖL SAĞLIK OCAĞI 3 c52ae

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Batı Yaylalarına çıkarma yapan Başkan Yücel, sağlık ocağını da hizmete açtı. Eğrigöl kıyısında bulunan sağlık ocağı; Bayır, Okurcalar, Çakallar, Saburlar, Güzelbağ, Akdam, Avsallar, Soğukpınar, Güney, Orhan, Karamanlar, Gözübüyük, Emişbeleni, Türkler, İncekum, Payallar, Tosmur, Toslak, Elikesik yaylaları ve bölgedeki çok sayıda yerleşim yerine hizmet vermeye başladı.

 

EĞRİGÖL SAĞLIK OCAĞI 4 1c005

BAŞKAN YÜCEL: YÖRÜKLERE HİZMET ETMEKTEN SON DERECE MUTLUYUM...

Açılış töreninde konuşan bölge mahalle muhtarları Başkan Yücel’e teşekkür ettiler. Vatandaşların isteğini ilettikleri Başkan Yücel’in 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak sağlık ocağını hizmete açtığını belirten muhtarlar, Başkan Yücel ve ekibine teşekkürlerini sundular.

 

EĞRİGÖL SAĞLIK OCAĞI 6.jpgBAŞKAN YÜCEL fd8b1

Başkan Yücel de açılış töreninde vatandaşlara seslendi. ”Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yücel, “Bu kadar kadirşinas, bu kadar necip bir millete hizmet etmekten, hele hele yörüklere hizmet etmekten son derece mutlu olduğumu ve keyif aldığımı bir kez daha dile getiriyorum. Yörükler yiğit insanlardır, mert insanlardır, ülkelerine devletlerine bağlı insanlardır. Her zaman şükreden ve sabreden bir millettir. O yüzden yaylalarımıza hizmet etmekten son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim.” dedi.

EĞRİGÖL SAĞLIK OCAĞI 7 f50a7

BAŞKAN YÜCEL: BU BİZİM 7. SAĞLIK OCAĞIMIZ, 8.’SİNİN TEMELİNİ DE KISA SÜREDE ATACAĞIZ...

Her yıl ekip arkadaşları ile batı bölgesindeki yaylaları ziyaret ettiklerini ve sorunları yerinde gördüklerini belirten Başkan Yücel, “Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızla hep beraber yürüyoruz. Muhtarlarımız her zaman bizimle vatandaş arasında köprü görevi gördüler. Tüm muhtarlarıma teşekkür ediyorum. Daha önce sağlık ocağını yapmak istemiştik ancak mülkiyet sorunu nedeniyle yapılmamıştı. Muhtarlarımızın desteği ve sözleri ile 2 ay içerisinde sağlık ocağımızı tamamladık ve hizmete açtık. Bu bizim yerel yönetim olarak yaptığımız 7. sağlık ocağımız. Allah izin verirse 8.’sini de Payallar’a hem sağlık ocağı hem 112 servisi hem de itfaiye lokasyonu olacak şekilde 3 hizmeti bir arada verecek sağlık ocağımızın temelini kısa sürede atacağız. Biz eğitimde sağlıkta her noktada sosyal bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sağlık ocakları, poliklinikler, evde hasta bakım ve yaşlı bakım hizmetleri, cenazesinden tutun da tüm yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet ettiğimiz sosyal belediyecilik anlayışımızı sürdürüyoruz. Halka hizmet etmenin Hakka hizmet etmek olduğunu çok biliyoruz. Her şeyi Allah rızası için yaptığımızı bilmenizi isterim.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL: YAPILAN HİZMETİN DOĞRU VE İSABETLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM...

Başkan Yücel konuşmasını, “Aynı sağlık ocağımızdan bir tane de doğu bölgesinde Çayarası mevkine yapmıştık ve 3 yıldır hizmet veriyor. Orada 12 ile 15 bin arasında nüfus var günlük hasta sayısı 40 ile 80 arasında değişiyor. Bu bölgenin nüfusu 3 bin 4 bin arasında ama son aldığım veriye göre yeni sağlık ocağımızdan günlük 40 ile 60 civarı hastamız hizmet alıyor. Demek ki bu bölgeye sağlık ocağı yapmanın bir gereksinim olduğunu bir kez daha gördük. Yapılan yatırımların, yapılan hizmetin doğru ve isabetli olduğuna inanıyorum. Bu eserler her zaman olması gerekiyor ama ümit ediyorum hiç kimse burayı kullanmak zorunda kalmasın. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sonlandırdı.

EĞRİGÖL SAĞLIK OCAĞI 5 a3450

1 doktor ve 1 hemşire ile hizmete başlayan Eğrigöl Sağlık Ocağı, yayla sezonu boyunca 7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde olacak.

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur  AKDAĞ

Gazeteler