head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

 

Yarın hava sıcaklığının ülke genelinde en yüksek seyredeceği günlerden biri olması bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu...

 

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den önemli bir uyarı geldi. Ökten, yarın için beklenen yüksek sıcaklık sebebiyle sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

AÇIK RENK GİYİN...
Ökten, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesini tavsiye ederek özellikle siyah gibi koyu renklerden güneş çektiği için önermedi.

11:00-16:00 ARASINDA DIŞARI ÇIKMAYIN...
Özellikle 11:00-16:00 saatleri arasında dışarda olmamaya çalışılmasını vurgulayan Ökten, güneş kremi, güneş gözlüğü ve şapka ile güneşten vücudumuzu korumamız gerektiğini de önemini de vurguladı.

ARABADA PARFÜM VE ÇAKMAK GİBİ MADDELER TUTMAYIN...
Yüksek sıcaklıkta parfüm ve çakmak gibi maddelerin otomobillerde patlama riski taşıdığına da değinen Ökten, bu konuda da vatandaşları uyarı.

Meteoroloji Uzmanı Ökten'in konuyla ilgili uyarı şu şekilde:
"Yarın mutlaka açık renkli kıyafetler giyelim. Siyah renk güneş çeker. Gözlük, şapka, güneş kremi kullanalım. Mümkünse 11 ile 16 saatleri arası dışarı çıkmayalım. Arabamızda çakmak, parfüm, gazlı içecek kutusu bırakmayalım. Bol su içelim. Yoğurt yiyelim..."

 kavrulacağız.3 0e66b

26 Temmuz Çarşamba günü hava sıcaklığının;

--Antalya'da 42 derece,

--Alanya'da 44 derece

--Ankara'da 37 derece,

--İstanbul'da 38 derece,

--İzmir de ise 42 derece olması bekleniyor.

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler