head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 04 Mayıs 2024

 

MÜSİAD Alanya Yönetim Kurulu Üyesi Naim Ergin, hava sıcaklığının 45 dereceleri bulduğu Alanya’da nefes almanın bile zorlaştığını belirterek su tüketimi konsunda önerilerde bulundu...

 

MÜSİAD Alanya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Naim Ergin, suyun yaz mevsiminde yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmada da etkili olduğunu söyledi.

 

SUSAMAYI BEKLEMEDEN SUYUNUZU İÇİN...

Ergin, “Su, organlarımızın sağlıklı işleyişi, hücrelerimizin genç kalması ve iç dengesini koruması, şişkinlik hissinin ve ödemin azalması, zararlı bileşenlerin vücudumuzdan uzaklaştırılması konusunda önemli işlevlere sahiptir. Su, insan hayatında oksijenden sonra gelen en önemli unsurdur. İnsan beslenmeden haftalarca yaşayabilir ancak susuz birkaç gün dayanabilir. Yetişkin bir insanın vücudundaki su miktarı yüzde 59'dur. Vücut suyunun yüzde 10'nun kaybı ile insan hayatı tehlikeye girer. Bu nedenle, su içmek için susamayı beklememeyi alışkanlık haline getirmeliyiz” dedi.

RİSKLİ GRUPLAR SU TÜKETİMİNİ ARTTIRMALI...

Özellikle havaların çok sıcak olduğu bu günlerde su ihtiyacı erkekler için günlük 2,5 litre, kadınlar için günlük 2 litre olduğunu belirten Ergin, şu önerilerde bulundu: “Spor yapanlarda ve klimalı ortamda bulunan insanlarda bu miktar daha da artmaktadır. Özellikle riskli grupta olan çocuklar, bebekler, kalp ve tansiyon hastaları, şeker hastaları, gebe ve emzikliler için su tüketimi çok daha önem taşımaktadır. Su tüketmek konusunda zorluk yaşıyorsanız, gün içerisinde tükettiğiniz suyu cam bir şişede muhafaza edebilir ve şişe içerisine attığımız çubuk tarçınlar, taze nane yaprakları, taze zencefil ile suyunuzu daha tüketilebilir hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra sebze ve meyvelerin yüzde 85-90'ı sudur. Bu nedenle günlük diyetimizde sebze ve meyve tüketimini aksatmamak da oldukça önemlidir.”

SOKAK HAYVANLARINIDA UNUTMAYALIM...

Ergin açıklamasının devamında, "Sıcak havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Günün belirli saatlerinde neredeyse dışarı çıkmak imkansız hale geliyor. Sıcak havalar insanlar kadar diğer canlıları da olumsuz etkiliyor. Bunun üzerine vatandaşlarımızın daha duyarlı olup sokak hayvanlarının faydalanabileceği bir şekilde sokaklara, parklara ve kapı önlerine bir kap su ve yemek koymaları gerekmektedir" dedi.

 

 

 

 

HABER: Emine  YILMAZ

 

Gazeteler