head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şehit Uzman Çavuş Alpay Aras, vasiyetinde belirttiği gibi köyünde toprağa verildi...

ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ 2 18052

""ŞEHİT OLURSAM KÖYÜMDE TOPRAĞA VERİN"" DİYE VASİYET ETMİŞTİ...

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu kapsamında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Alpay Aras, Ankara GATA'da tedavi görüyordu. Uzman Çavuş Aras, 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek önceki gün şehit oldu.

NAAŞI HAVA YOLUYLA GETİRİLDİ...
Acı haberin ardından Piyade Uzman Çavuş Alpay Aras'ın cenazesi aynı gün, memleketi Alanya’ya getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Gazipaşa Alanya Havalimanı'nda askeri törenle karşılandı.

 

ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ 3 ae843

 

Piyade Uzman Çavuş Aras'ın cenazesi, dün ise vasiyeti üzerine doğum yeri olan Aliefendi Mahallesi’nde toprağa verildi.

 

Cenaze töreni öncesi Aras'ın naaşı helallik alınmak üzere evinin önüne getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, cenaze namazı için Aliefendi Mahallesi Merkez Camisi'ne götürüldü.


Buradaki törende Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu ve Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, şehidin annesi Selvinaz Aras ve babası Hüseyin Aras ile yakınlarına başsağlığı dilediler.

ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ 4 31bd7


Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile askeri erkanın yanı sıra Dışişleri eski Bakanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ 5 bfe03

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise cenaze törenine katılmadı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Aras'ın naaşı mahalle mezarlığında defnedildi.

 

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler