head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Alanya'nın Küçükhasbahçe mahallesinde ki sağlık ocağında görevli kadın doktorun, çalıştığı aile sağlığı merkezinde eşi tarafından bıçakla öldürülmesi protesto edildi...

kadına şiddet protesto edildi 2 cacb1

 

Görevi başında hunharca öldürülen doktor Melek Bağçe’nin çalıştığı Küçükhasbahçe Mahallesi 5 No'lu Damlataş Aile Sağlık Merkezinde toplanan sağlık çalışanları, sendika ve kadın dernekleri temsilcileri, çeşitli pankartlar taşıyarak sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, doktorun ailesi, arkadaşları ve meslektaşlarına başsağlığı diledi. 

 

kadına şiddet protesto edildi 3 d4f61

Öfkeli olduklarını belirten Karaman, "Öncelikle yaşamı savunan bizler, yaşatmak için varız. Önlenebilir bir ölümün var olması kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

Karaman, olayın gerçekleştiği aile sağlık merkezine doktor Melek Bağçe’nin isminin verilmesini isteyerek, "İsminin bu sağlık ocağında yaşatılmasını istiyoruz. Üzüntümüzü ve acımızı dindirmez ama başka da yolu yoktur." diye konuştu.

 

kadına şiddet protesto edildi 4 8f75e

 Alanya’da 13 Haziran'da, Küçükhasbahçe Mahallesi 5 No'lu Damlataş Aile Sağlık Merkezine gelen Mustafa Bağçe, burada görevli doktor eşi Melek Bağçe'yi bıçakla öldürmüş, daha sonra yanındaki silahla intihar etmişti. 

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler