head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya'nın Mahmutlar mahallesi sahilinde yüzyılların ardından oluşan kayalıkları keyfi olarak kıran ve Deniz kenarında güneşlenmek isteyen ve kolayca denize girmeleri için  müşterilerine yer açmak isteyen otel sahipleri, bir kıyı katliamına daha sebep oluyorlar.

deniz işgali 2 4bae5

 

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde 2 iş makinesi tarafından milyonlarca yılda oluşan sahillerin omurgası yalı taşlarını kırması tepkilere neden oldu. İş makineleri sahilde yürüyen turistlere aldırış etmeden katliama devam etti

Deniz kıyılarının halka açaık olması gerekirken, bu alanları kapatmaları yetmiyormuş gibi; Denizin kıyı özelliklerini de öldüren bu kişilere yetkililer neden sesiz acaba?

deniz işgali 1 ee4ab

 

KIYI KANUNU NE DİYOR?


3621 Sayılı Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesi: Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez.

 

 

 

HABER: İbrahim   AKDAĞ

Gazeteler