head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

 

Müzik yasağı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen ALTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, "Bakan Ersoy, konu ile ilgilendiğini, sorunun çözülmeye çalışıldığını söyledi" dedi...

 

Gece saat 01.00’de başlayan müzik yasağı ile ilgili tepkiler sürüyor. Müzik yasağı yüzünden turistlerin farklı destinasyonlara yöneldiklerini, genç jenerasyon turistlerin Alanya'yı tercih etmediğini belirten işletmeciler "Bu anlamsız yasak, ülkemize döviz girişinin önündeki en büyük engellerden biri" diyor.

Alanya’da bar işleten Cumali Şanlı, "Tek beklentimiz saatlerin eskisi gibi 03.00’e alınması. Tüm müşterilerimiz bu konuda şikayetçi. Bu yasak yüzünden tekrar müşterilerimiz de farklı ülkelere gitmeye başladılar. Özellikle Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a sesleniyoruz. Bu yasağın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

ALAÇATI DA AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR...


Merkezi Alanya’da bulunan Global Group bünyesinde Alaçatı’da hizmet veren Binevi Alaçatı ve The Babba Lounge sahibi Kemal Değirmenci de "Geçen sene uygulanan saat uygulaması maalesef bu yıl da değiştirilmedi. Bazı bölgelerde değişiklikler olduğunu görüyoruz. Ama Alanya ve Alaçatı’da halen saat gece 01.00’de müzik yasağı başlıyor. Yurt dışındaki müşterilerimiz bizleri arayıp değişiklik olup olmadığını soruyorlar. Değişiklik olmadığını duyunca farklı ülkelere yöneliyorlar. Misafirlerimiz bize 'Eğlenmeye geliyoruz, yatmaya değil’ diyerek tepki gösteriyorlar" dedi.

 

KRİZ TURİZM BAKANI ERSOY'DA...


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Alanya eğlence sektörünün kanayan yarası olan müzik yasağı krizini, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a TÜROFED yönetimiyle toplantısı sırasında iletti. Görüşmenin detaylarını Alanya basını ile paylaşan  Başkan Sili, "Alanya’da eğlence sektörünün en büyük sorunu haline gelen müzik yasağının kaldırılmasıyla ilgili Bakan Ersoy ile toplantı gerçekleştirdik. Konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunduk. Bakan Ersoy, konu ile ilgilendiğini, sorunun çözülmeye çalışıldığını söyledi" dedi.

 

'PAVYOCUYA KIYAK TURİZMCİYE CEZA'...

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da etiketlediği Twitter mesajında "Pavyoncuya kıyak, turizmciye ceza! Ankara’nın pavyonları sabah 05.00’e kadar açıkken, turizm bölgesinde eğlence merkezleri saat 01.00’de kapatılıyor. Pandemi bitti ama yasak sürüyor. Sektör isyanda, 'Bıçak kemiğe dayandı, yeter artık' diyor" dedi.

 

 

 

HABER:Mertcan YILMAZ

 

 

 

 

Gazeteler