head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Yıllar önce tüm dünyanın konuştuğu İngiliz Sarah ve Türk Musa aşkının bir benzeri Alanya'da yaşanıyor. Alanyalı Turancan Demir, İsveç'in 'Ret' yanıtı nedeniyle 1,5 ay sonra İsveç'te doğum yapacak olan resmi nikahlı eşinin yanına gidemiyor. Turancan "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu'ndan yardım istiyorum" diyor...

İSVEÇ AMBARGOSU 2 74dc4

 

Alanya'da bir otelde garson olarak çalışan Alanyalı 24 yaşındaki Turancan Demir, 1 yıl önce Alanya'ya annesi ve teyzesi ile tatile gelen Kosova asıllı İsveç vatandaşı Müslüman bir ailenin kızı olan Skurta Kastrati ile tanıştı. Gençler bir süre sonra evlenmeye karar verdiler.

İSVEÇ AMBARGOSU 3 d7426

Turancan Demir, ailesi ve Skurta Kastrati ile birlikte Alanya Müftülüğü'ne gittiler, nişanları takıldı. Skurta 'Sevda' adını da aldı ve aynı gün Alanya Belediyesi Nikah Dairesi'ne giderek resmi evlilik başvurusu yaptılar.

 

İSVEÇ AMBARGOSU 4 5e1b3 Sevda Skurta Kastrati, Alanya Belediyesi Nikah Dairesi'nin istediği evrakları temin etmek için İsveç'e döndü. Turancan Demir de bu süreçte yurtdışı pasaportunu çıkartıp, İsveç'e gitmek için başvuru yaptı. Bu süreçte Kosova asıllı İsveç vatandaşı Sevda Skurta Kastrati, üç kez daha Alanya'ya gidip geldi. Hamile kalan Sevda ile Turancan'ın resmi evlilikleri de yapıldı. Çift, İstanbul İsveç Büyükelçiliği'ne giderek ailenin birliği adına destek istediler, İsveç'te yaşamak istediklerini ifade ettiler. Ancak çift olumsuz yanıt aldı.

 İSVEÇ AMBARGOSU 5 cbb70

ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN DESTEK İSTEDİ...
Daha sonra Sevda Skurta Kastrati Demir, İsveç'e döndü. Turancan Demir'in İsveç'e eşinin yanına gitme başvurusuna da İsveç 'Ret' cevabı verdi.
Bir buçuk ay sonra bir oğlu olacağını, eşi doğum yaparken yanında olmak istediği halde resmi nikahlı eşinin yanına gidemediğini ifade eden ve şu anda Alanya Belediyesi bünyesinde geçici işci olarak çalışan Türk genci Turancan Demir, "O kadar çaresizim ki, neredeyse psikolojim bozulacak. Eşim doğum yaparken bir baba olarak yanında olmak istiyorum. Son çare sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Alanyalı Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun destek vermesi. CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) kanalıyla da Sayın Cumhurbaşkanımıza mail atıp destek istedim" dedi.

 

İSVEÇ AMBARGOSU 6 88867

'SARAH VE MUSA AŞKI GİBİ'...
Turancan'ın babası Alanyalı gazeteci ve oyuncu Zeki Demir ise "Oğlum her geçen gün sararıp soluyor. Her akşam geç vakitlere kadar internet üzerinden eşi ile konuşuyor. Ben de, eşim de çok üzgünüz. Neredeyse 1 yıldır büyük sıkıntı içindeyiz. Başvurduğumuz hiç bir yerden destek bulamıyoruz. Yıllar önce İngiliz kızı Sarah ile Türk genci Musa'nın aşkı dillere destan olmuştu. Aynı durumu şimdi oğlum Turancan ile İsveç vatandaşı gelinim Skurta Sevda yaşıyorlar. Seven, evlenen, çocuk bekleyen bu çifti birleştirmek herhalde çok büyük sevap olur" dedi.

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler