head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Yedi düvele karşı bağımsızlık savaşı vermiş, yokluk ve yoksulluk ile beraber verdiği savaşta dünyaya ; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının örnek mücadelesi ile damga vurmuş Türk Milleti'nin vatan sevdası Anıtkabir'de ve milli bayramlarda yeniden ve daha da gür ve birlik içinde büyümeye devam ediyor...

add ve ankara 12jATATÜRK 66cb5

 

Yeni nesile; Vatan sevdası ve Atatürk sevgisini daha iyi öğretmek ve vatanın kutsallığını; özgür yaşamın değerini benimsetmek için  çalışmalar yapan Atatürkçü Düşünce Derneği; Alanyalı Atatürkçülerle beraber bu yıl yine anıtkabir de Atatürk ile buluştu.

343291555 663820938904748 1802836174089199791 n 9b0d2

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesinin Ankara’ya düzenlediği gezi Anıtkabir'de duygu seline dönüştü.

add ve ankara 4jpgBEN fd332


ADD--Atatürkçü Düşünce Derneği  Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli ve yönetim kurulunun etkinliğine dernek üyelerinin yanı sıra, gençlik kolları üyeleri; Alanya da yaşayan Atatürk sevdalıları ve Alanya basınından yönetici ve çalışanlar  katıldı.

add ve ankara 10 443da


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in destek verdiği Ankara gezisine yoğun katılım oldu.

add ve ankara 6 ALT İKİjpg f0d8e

 


ADD üyeleri sabahın erken saatlerde Ankara  Ulus meydanına indi.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi üyeleri ve Alanyalı Atatürk sevdalıları;kurtuluş savaşının kaderinin belirlendiği ve genç Cumhuriyetin bugünlerinin yol haritasının çizildiği  birinci ve ikinci Meclis binalarını ziyaret etti.

 

add ve ankara 2.ATATÜRK LOCADA 2e551

Birinci Meclis Binasında Mustafa Kemal Atatürk'ün locadan Meclisi izlediği  anı canlandıran tasviri muhteşemdi.

Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu ve özgür yaşamımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının yattığı Anıtkabir ziyareti gerçekleşti.

add ve ankara 5jpgBEN 14585

Atatürk'ün naaşını ziyaret eden ve dualar okuyan  Alanya ADD üyeleri ve ziyaretçiler, daha sonra Anıtkabir müzesini de ziyaret ederek, Kurtuluş savaşını adeta yeniden yaşadı.

 


ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli,üyeler ve Alanya dan giden Atatürk sevdalıları; Atatürk ün Selanik de doğduğu evin kopyasının canlandırıldığı ve  yapıldığı tarihi konağı da ziyaret etti.

add ve ankara 7 GENELMERKEZDE 0d586

 

Alanyalı Atatürkçüler daha sonra ADD genel merkezini ziyaret ederek, genel merkez yetkilileri ile bir araya geldiler .ADD'nin yeni genel merkezi de çok büyüleyici ve tarih kokan bir yapı.

 

add merkezi c338f

Ziyaretin ardından; Ankara da şehir turu gerçekleştirildi ve sonra dönüş yoluna geçildi.

.
ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, geziye katılan herkese teşekkür etti ve yeni etkinlik ve gezilerin devam edeceğini söyledi.

add ve ankara 9 ZUHAL BAŞKAN 43474

 

Başkan Sirkeli; "Mustafa  Kemal Atatürk'ümüzün ilkeleri ışığında  Vatan sevdamızı ve Atatürk aşkımızı yaşayacak ve yaşatacağız"diyerek geziden duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve destekleri için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e de ayrıca teşekkür etti.

 

 

 

 

HABER:  İbrahim  AKDAĞ

 

 

 

Gazeteler