head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Alanya'daki Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçim bürosunu ziyaret etti...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Alanya’ya gelerek Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçim ofisi ziyaret etti. Uysal’a ziyarette;

--DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık,

--DP Antalya İl Başkanı Mahmut Çil de eşlik etti.

Uysal'ı Alanya’da CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe, Saadet Partisi Alanya  İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Demokrat Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Lök, Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Çakan ve DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Umut Özkan, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Uysal kürsüde yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimi, 28 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçimlerine vurgu yaptı. Uysal,” 28 Mayıs bir dönüm noktası olacak” dedi. 

 

gültekin uysal alanyada 2 06207


‘HEDEFİMİZ ÜLKENİN GELECEĞİ’...


Kürsüde konuşan Demokrat Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Lök Genel Başkan Gültekin Uysal’a ve vatandaşlara teşekkür etti ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü Lök,”Rakibin orantısız devlet gücüne rağmen seçim başa baş noktalandı. Şu anki hedefimiz ülkemizi sürüklendiği ortamdan çıkarmak olacaktır” dedi. 


‘ÜLKE İÇİN BİR TEHDİT’...


Gültekin Uysal 14 Mayıs seçimi ve 28 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında değerlendirmede bulundu. 28 Mayıs’ın bir dönüm noktası olacağını söyleyen Uysal 14 Mayıs seçiminin kritik bir seçim olduğunu da söyledi. Uysal,”Milletlerin tarihinde dönüm noktaları vardır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs ta bir dönüm noktası olacak. Milletin derdini milletin kürsüsünde ifade etmek adına Anadolu'dayız. Türk demokrasisinin belki de en kritik seçimiydi. Kadınların geleceği, gençlerin geleceği ülkenin geleceği diyen Millet İttifakı olarak milletin önünde fikrimizi adaylarımızla paylaştık. AK Parti yüzde 35'e düşmüştür. Sadece bir partiyle rekabet etmediğimiz ortadadır, serbest bir rekabet ortamı yoktur. İfade ettiğim gibi bir Parti devletine dönüşerek tüm kamu imkanlarını kendi lehine kullanan ülke için bir tehdit olan bir iktidar anlayışı var” diye konuştu.


‘MİLLETİN İRADESİ KAZANACAK’...
Yaptığı konuşmada iktidarı eleştiren Uysal, vatandaşları ikinci turda sandık başına çağırdı. Seçimin gençlerin ve kadınların seçimi olduğunu ifade eden Uysal, ”21 yıldır kendilerinin sistematik hale getirdiği mülakatı kaldıracağını vadeden ekonomiyi düzelteceğimiz vadeden bir ittifak içindeyiz. 14 Mayıs'ta seçim sonlandı diyerek merkez bankasının kredi kartlarının nakit avanslarını kapatması felakete sürüklendiğimizin göstergesidir. Bütün bu gerçekler ortada muhalefeti eleştirdikleri her şeyle hemhal olmuşlardır. Bu yalanların geniş kitlelere etki ettiğini görüyoruz. Bulduğumuz her kürsüde suçüstü yakalanan iktidarın adımlarını haykırmalıyız. Bu seçim kadınların gençlerin seçimi olduğunu bir kez daha ifade etmeliyiz. İkinci tur seçimlerinde bir rehavet olduğunu görüyoruz, vatandaşlarımızı oy kullanmaya çağırıyoruz. Millet ittifakı içindeki partilerin hem kitle iletişim araçları ile hem de sokaklarda hedeflerimizi yürütmek için çalışıyoruz. AK Parti 21 yıllık tarihinde yeniden başa dönmüş yüzde 35 oy oranına düşmüştür. Bizim anayasa ile ilgili hiçbir endişemiz yok. Devleti ele geçirmek için terörle iş birliği yapmış olanların bizlere bir şey söylemeye hakkı yok. Sokakta alanlarda iradeyi sandığa taşıyarak sandıktan galip çıkacağız. Zaferi ikinci turda Kılıçdaroğlu kazanacak, millet kazanacak” dedi.

'TÜRKİYE'NİN TERCİHİ NET'...
İktidarın terör örgütü ile iş birliği yaptığını söyleyen Uysal, “PKK ile kol kola girebilir. Hizbullah’ın partisini meclise sokabilir. Kendileri muhalefeti itham ettiği her şeyle hemhal olmuşlar ve bu sınavı kaybetmiş bir iktidar var. Kalan kısa süre içerisinde yeniden millet diyerek milletin önünde sözümüzü en azami noktaya çıkarmak mecburiyetindeyiz. Bu yalanların geniş kitlelerin nezdinde bir endişeye tekabül ettiğini görüyoruz. Bu yalanlara karşı sesimizi bu zamana kadar sineye çekerek Türkiye’de gerilimin artmaması noktasında bir tercihte bulunduk ama bu saatten sonra bulduğumuz her kürsüde, 21 yıldır suçüstü yakalanan bir iktidarın, adeta kendi varlığını kaçınılmaz bir kadere dönüştürmek için attığı adımları haykırmalıyız. Aksi takdirde Türkiye’nin önündeki tercih çok nettir. Türkiye ya büyük felaketleri yaşayacak ya da cumhuriyetin kurucu iradesini ortaya koyduğu anlayışla beraber demokratik hukuk devleti çerçevesinde ve cumhuriyetle yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.

Gazeteler