head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya’daki temasları kapsamında Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.

agcye çavuşoğlu ziyaret 1 5fb7d

Bakan Çavuşoğlu  seçim sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunurken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 14 Mayıs seçim süreci ve sonrasında Alanya ve Antalya’da vatandaşlar üzerinde çok ciddi baskıların olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Vatandaşımızı tehdit ediyorlar, fişliyorlar" dedi...

Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Alanya’da bugün de ziyaretler yaptı. Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni de (AGC) ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, 14 Mayıs seçimleri, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu’na ziyaret esnasında 27. Dönem Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, 28. Dönem Milletvekili Adayı Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’da eşlik etti. AGC Anı Defterini imzalayan Bakan Çavuşoğlu’na AGC Başkanı Gaye Coşkun tarafından 26 Ocak 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’nda kendisini ziyaretin anısına çekilen çerçeveli fotoğraf hediye edildi.

agcye çavuşoğlu ziyaret 2 31bbd

 

AGC BAŞKANI COŞKUN’DAN TALEPLER...

AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, AGC Yönetim Kurulu ve gazeteciler ile bir araya gelen Çavuşoğlu, sohbette soruları da yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu’na medyanın bazı taleplerini ileten AGC Başkanı Coşkun, internet yasası kapsamında internet gazetelerinin Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetmeliği’ne tabi olmasında istenen şartların zorlayıcı olduğunu söyleyerek, sektörün düzenleme beklediğini aktardı. Coşkun, deprem bölgesindeki medya kuruluşlarının mücbir sebep süresinin ötelenmesi talebini de Çavuşoğlu’na iletti. Bakan Çavuşoğlu taleplerin takipçisi olacağının sözünü verdi.

“DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK”...

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, “Her ne kadar yüzde 0,5 gibi bir oran için mücadele etsek de rehavete kapılmadan çalışıyoruz. Sonuçta halkımız karar veriyor. Vatandaşlarımıza sandığa gitmesi konusunda düşüncelerimizi, ricalarımızı da iletiyoruz” dedi.
14 Mayıs seçimlerine değinen Çavuşoğlu, “Gerçekten Türkiye için 14 Mayıs tam bir demokrasi şöleni oldu. Katılım oranı dünyada demokratik ülkelerdeki en yüksek oranlardan bir tanesi. Milletimizin ve demokrasimizin olgunluğuna yakışan bir seçim oldu. Sonuçta Cumhurbaşkanımız 2 buçuk milyondan fazla bir oy farkıyla ilk turda milletimizin de teveccühünü kazanmış oldu. İkinci turda da vatandaşlarımızın özellikle sandığa gitmesi, Türk demokrasisi bakımından önemlidir. Tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Milletimize çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin ve demokrasimizin tüm dünyada saygınlığı bakımından da önemli bir seçim oldu ve karalamaya, dizayn etmeye çalışanlara da iyi bir cevap oldu.” diye konuştu.

agcye çavuşoğlu ziyaret 4 edd2a

VATANDAŞIMIZI TEHDİT EDİYORLAR, FİŞLİYORLAR...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AGC’deki toplantısında 14 Mayıs seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede. Milletin iradesine saygı duyduklarını ve ne karar verirse kabul ettiklerini kaydetti ve milletin üzerinde bazı baskıları da gördüklerini belirtti. Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: “Özellikle Alanya ve Antalya'da kim olursa olsun sivil toplum örgütü olur, şahıslar olabilir. Herkes kendisi için başkası için, tuttuğu partisi için adayı için oy isteyebilir. Bu son derece doğaldır. Fakat milletimizi fişlemeye kadar son günlerde, Alanya halkının üzerinde özellikle çok ciddi baskıların olduğunu görüyoruz. Tek tek evlere gidip 'verecek misiniz vermeyecek misiniz? Vermeyecekseniz şöyle olur böyle olur' Bir taraftan da sömürü yapılıyor. Tövbe haşa şirk koşarak 'Cennete cehenneme gidersin' diyecek noktasına getiren kişi ve kurumlar kuruluşlar var. Vatandaşımızı tehdit ediyorlar fişliyorlar. Bu suçtur. Vatandaşlarımız yalnız değildir. Biz devlet olarak vatandaşımızın hakkını hukukunu korumakla mükellefiz. Bunu yapanlara karşı da hukuki anlamda da devletimiz ve özellikle devletimizin kurumları yargı ve diğer kurumlarımızda elbette ki milletimizin haklarını koruyacaktır. Herkes herkesten oy isteyebilir ama milletimizi kimse tehdit etmesin, kimse milletimize yönelik şantajda bulunmasın. Bunun kanunda bir karşılığı var. Bu bir Anayasal suçtur ve milletimiz yalnız değildir. Alanyalılar ve Antalyalılar yalnız değildir. 85 milyon insan yalnız değildir. Devletimizin Anayasası var, kanunları kuralları var. Kimse bunları çiğneyerek vatandaşımızı tehdit etmeye kalkmasın. Bunun da takipçisi olacağımızı özellikle buradan sizin aracılığınızla söylemek istiyorum.’ dedi.

agcye çavuşoğlu ziyaret 3 b66e6

KİMSE KANUNLARI ÇİĞNEYEREK TEHDİT ETMEYE KALKMASIN...

Herkes herkesten oy isteyebilir. Ama milletimizi kimse tehdit etmesin. Milletimize yönelik kimse şantajda bulunmasın. Bu bir Anayasal suçtur. Milletimiz, Alanyalılar, Antalyalılar da yalnız değildir. Devletimizin anayasası var, kanunları var, kuralları var. Kimse bunları çiğneyerek vatandaşımızı tehdit etmeye de kalkmasın. Bunun da takipçisi olacağımızı özellikle buradan sizin aracılığınıza da söylemek isterim.

YARGIYA İLETİP TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ...

Bize son günlerde çok mesajlar geliyor. ‘Bize baskı yapıyorlar, tehdit ediyorlar’ diye. Tabii ki bizim görevimiz, bize gelen mesajları ilgili kurumlarımıza, emniyet ve aynı şekilde yargıya iletmek. Ondan sonrasını yargımız karar verir. O konuda ben devletin bir bakanı olarak herhangi bir karar veremem. Ama bize gelen bu şikayetleri de ilgili mercilere iletmek ve bunun da takipçisi olmak bizim görevimiz.”

 

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERDİR'...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayan Çavuşoğlu, Antalya'da yapılacak olan Voleybol Şampiyonası’na dikkat çekti. Gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyleyen Bakan "Tüm milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Atatürk Cumhuriyeti kurarken hedefler koymuş, bu hedefleri de gençlere emanet etmiş. Bugün baktığımız zaman sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde gençlerimizin önündeki engeller kaldırıldı. Gençlerimizin bu seçimde sandığa büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz. Bu ilgi de gençlerimizin ülkemize ve geleceğimize sahip çıkma ideali, vatan millet sevgisi bizi umutlandırıyor. Biz Türkiye Yüzyılı'nın temellerini de gençlerimizle birlikte atacağız. Bu bayramı da sadece bir gün değil her gün kutlayacağız. Bugün hiç sporda da hiç madalya almadığımız, başarı kazanmadığımız alanlarda da başarı elde ediyoruz, bunu gençlerimiz başarıyor. Buradan sporla ilgili bir de haber vereyim. Dünya voleybol şampiyonasının bir ayağı da Mayıs ayı sonunda ve Haziran ayı başında Antalya’da yapılacak milli takımımızı desteklemek için de vatandaşlarımızı Antalya’ya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

‘PARTİ MECLİSİ KARAR VERECEK’...

 ‘AK Parti 7. Sıra Milletvekili Adayı Kuddusi Müftüoğlu yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkan adayı mı?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu," Kuddusi kardeşim milletvekili adayı oldu ama maalesef seçilemedi. Ancak bize bir dava adamı olduğunu gösterdi. Milletvekili seçilmiş gibi çalışıyor. Yerel seçimlerin zamanı geldiğinde bizim bazı değerlendirmelerimiz olacak. Cumhur İttifakı olarak parti organlarımız ile istişare edeceğiz. Ondan sonra halkımızın görüşü ve anketler olacak. Şimdi burada şu olacak, bu olacak demem yanlış olur. Parti organlarına saygısızlık olur. Ama Kuddusi bizim kardeşimizdir.’ dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERİ YENİDEN KAZANMAK İSTİYORUZ’...

Bakan Çavuşoğlu soru üzerine açıklamasında yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyükşehirleri yeniden kazanmak istediklerini kaydetti. Bakan ‘Antalya, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde maalesef büyükşehir belediyeciliği anlamında hizmet görmediğimiz gibi şehirlerimiz her anlamda geriye gitti. Şahıslar ve başkanlar ile ilgili bir şey söylemem ama belediyecilik anlayışında Ak Parti Belediyecilik anlayışından son derece uzaklar. Bu şehirler kendisine hizmet etmeye oy vermez. Buralarda rehavete kapılmak vahim bir hatadır.’ dedi.

'MİLLETE YAPILMIŞ BİR HATADIR'...

Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya ilişkileri hakkındaki sözlerinin sorulması üzerine Çavuşoğlu,"Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması vahim bir hatadır. Siyasi hatadan çok Türkiye'nin menfaatine yönelik bir hatadır. Bu açıklamalardan sonra Mayıs ayından gelmesi gereken turistler gelmedi.’ dedi.

'TÜRK BASINI ÖZGÜRDÜR'...

Sabah Gazetesi Almanya Bürosunda yaşanan göz altıların da sorulması üzerine Bakan Çavuşoğlu ‘’Almanya'nın özellikle bu konularda maalesef sicili temiz değil. Ben ilgili bakana da söyledim. İçişleri Bakanı'na da söyledim gittiğim zaman. Şimdiki bakana da bir önceki bakana da söyledim. Irkçı ve İslam düşmanlığı motifli saldırıların hiçbirisi aydınlatılmadı. Küçük bazen göstermelik bir şeyler yapıyorlar. Bunlar Türk Basınını sindirmeye yönelik bir hareket. Bu sadece Turkuaz Medya Grubuna değil Türk basınına yönelik bir sindirme, bir gözdağı vermeye çalışmaktır." dedi.

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

 

 

 

 

Gazeteler