head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu yıl da unutulmaz etkinliklere imza atacak. Gündüz düzenlenecek çeşitli etkinliklerle başlayacak kutlamalar gece ise Fener Alayı ve Edis konseri ile taçlanacak. 12-24 yaş arası gençlere ise teleferik gün boyunca ücretsiz hizmet verecek...

Alanya Belediyesi, Alanya Kent Konseyi’nin işbirliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Alanyalıların unutulmaz anlar yaşayacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak. 19 Mayıs Cuma günü gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında Alanyalılar 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşamanın keyfine varacak. Etkinlikler ilk olarak, 19 Mayıs sabahı Hükümet Meydanı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve 19 Mayıs meşalesini yakarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.


GÜNDÜZ KUTLAMALARI İSKELE RIHTIM MEYDANI’NDA...
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından etkinlikler İskele-Rıhtım Meydanı’nda bulunan Şelale önünde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, judo ve jimnastik gösterileri, spor branşlarının tanıtım ve gösterileri, çeşitli şovlar ve etkinliklerin ardından yat turu ve su sporları gösterileri ile devam edecek.


FENER ALAYI DÜZENLENECEK...
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki etkinlikler akşam Alanya Kent Konseyi ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğinde 20.00’da Atatürk Anıtı önünde toplanmasıyla başlayacak Fener Alayı ile sürecek. 20.30’da başlayacak Fener Alayı, Atatürk Caddesi-Bostancıpınarı Caddesi-İskele-Rıhtım Caddesi üzerinden devam edip Alanya Belediye Sarayı arkasında son bulacak.


BAŞKAN YÜCEL’DEN GENÇLERE EDİS KONSERİ HEDİYESİ...
Alanya Belediye Sarayı arkasında düzenlenecek kutlama programı ve Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Edis konseri ile gece zirve yapacak. Konser, 21.30’da başlayacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tüm vatandaşları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yaşanacak coşkuya davet edip, 12-24 yaş arasındaki gençlere teleferik kullanımının da gün boyunca ücretsiz olacağını belirtti.

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler