head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Payallar Mahallesine yapılacak 200 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin temeli bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla atıldı...

HASTANE TEMEL ATMA TÖRENİ 2 73a69

Türkiye son dönemde sağlık alanında ki yatırımları ile fark yaratırken Alanya’nın batı mahallelerinin en büyük ihtiyaçlarından biri haline gelen yeni bir hastanenin de temelleri atıldı. Payallar Mahallesine yapılan 200 yataklı yeni Devlet Hastanesi bölgenin sağlık problemlerini ortadan kaldıracak.

 

Temel atma törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde hitapta bulunan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında yapmış olduğu önemli yatırımlara değindi. Söz uçar eser kalır diyen AK Parti Alanya İlçe Başkanı Yüksek Mimar Mustafa Toklu, “Birinci önceliğimiz her zaman sağlık oldu. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlık alanında ülkemize çok kaliteli eserler kazandırdık, kazandırmayada devam ediyoruz. Bugün Paylallar Mahallemizde, Dışişleri Bakanımız Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile bölgemize yeni bir hastanenin daha kazandırılıyor olmasının haklı gururunu yaşamaktayız. Türkiye, sağlık sektörüne yatırım yaparak, vatandaşların daha kaliteli ve modern sağlık hizmetlerine erişimini sağlamaktadır. Bu yatırımlar, sağlık turizminin de gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu yatırımlar, özellikle kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi için yapılmaktadır.   Söz uçar eser kalır. Bizle bazıları gibi boş vaatler ile vakit kaybetmeyeceğiz. Ülkemize kazandırdığımız, kazandıracağımız dev eser ve hizmetlerle anılmaya devam edeceğiz.” dedi.  

BAŞKAN TOKLU’DAN BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR...

Başkan Toklu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Alanya’nın batı bölgelerine hizmet verecek yeni bir hastanenin kazandırılmasında büyük katkısı ve girişimleri olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Toklu; “A2 seviyesinde, 200 yataklı, 25 yoğun bakım yatak sayısı, 10 palyatif yatak sayısı ile inşa edilecek olan hastanenin oturma alanı 8.736,49 m², toplam kapalı alanı 60.472,50 m² şeklinde planlandı. Hastane; 7 ameliyathane, 67 poliklinik odası, 5 acil poliklinik odası,  endoskopi-bronkoskopi üniteleri, yanık ünitesi, 15 kişilik ayaktan kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı ve diyabet merkezi ile hizmet verecektir. Bu dev eserin bölgemize kazandırılmasında büyük katkısı olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler