head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta, hasta yakınına güçlenen temizlik personeli kadrosuyla birlikte izolasyon şekline, kliniğine uygun daha kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmeti vermek için kolları sıvadı. Kadroya yeni katılan temizlik personellerine ‘Hastane enfeksiyonları, kullanılan ekipmanlar, koruyucu önlemler ve hastane temizliğinin ’ anlatıldığı bir eğitim düzenledikten sonra hastanede uygulamalı olarak büyük bir temizliğe tabii tutuldular.

TEMİZLİK.2 cd521
Hastane hijyenine ve enfeksiyona dikkat çekmek adına hastanede görevli temizlik personelleri, vatandaşların temas ettiği yerler başta olmak üzere tüm servis, oda ve ortak kullanım alanlarında büyük bir temizliğe tabii tutuldu.

TEMİZLİK.3 96ce2

Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Oğuz Karahan,” Hastane ortamında hijyen, bireylerde ve toplumlarda sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için gereken uygulamalar bütünüdür. İnsanların ortak kullanımına açık olan ve sağlık gibi son derece hayati bir alanda hizmet veren hastanelerde hijyenin sağlanması önemli bir gerekliliktir. Bu amaçla, hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanlarımız için sağlıklı bir ortam oluşturmak için hastanemizde büyük bir temizlik gerçekleştirdik. Aramıza yeni katılan temizlik personellerimize ‘Enfeksiyon Kontrol Komitesi’ tarafından verilen eğitimler sonunda rutin yapılan genel temizliğin dışında tüm temizlik personeli kadromuzla hafta sonu mesaisi gerçekleştirdik. Vermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

TEMİZLİK 4 c61dd

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler