head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in çocuklara bayram hediyesi olan 5. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali 80’in üzerinde ülkenin çocuklarının da katılımı ile büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Onlarca etkinlik, oyun, gösteri ve Doğukan Manço konseri ile buluşan çocuklar ve aileleri muhteşem bir hafta sonu yaşadılar.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in geleneksel hale getirdiği Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nin 5.’si Alanya Belediye Binası arkasında gerçekleştirildi. 22 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerine başlayan festival 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile katlanarak büyüdü ve Alanya halkına unutulmaz bir hafta sonu yaşattı.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 3 5969a

ONLARCA ETKİNLİK, GÖSTERİ VE OYUN ALANI...

Muhteşem festivalde çocuklar adeta eğlenceye doydular. Festival içerisinde 2 gün boyunca Balon Katlama Atölyesi, Çocuk Oyunları, Palyaço Gösterileri, Balon Parklar, Robot Gösterileri, Survivor Çocuk Parkuru, Baloncuk Gösteri Atölyesi ve Şişme Parkurlar gibi pek çok onlarca etkinlik yer aldı. Festival alanında kurulan sahne bir an olsun boş kalmazken, Alanya Belediye Tiyatrosu’nun çocuk oyunları, birçok ülkeden gelen çocukların yöresel gösterileri, dans ve müzik şovları izleyenlere güzel anlar yaşattı.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 4 a2ada

DOĞUKAN MANÇO RÜZGARI ESTİ...

Festivalde ülkemizin sevilen isimlerinden DJ Doğukan Manço da yer aldı. Sahile kurulan Survivor parkuruna gelen Doğukan Manço, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte çocuklarla bir araya gelerek parkurdaki yarışların startını verdiler. Ardından sahneye çıkan Doğukan Manço en sevilen şarkılarını Alanya halkı için çaldı. Barış Manço’nun da pek çok parçasının çalındığı konser vatandaşlardan tam not aldı. Konserin ardından sahneye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, DJ Manço’ya Türk Bayrağı tablosu hediye etti. Hediyesini çok beğendiğini belirten Doğukan Manço’da Başkan Yücel ve Alanya Belediyesi’ne teşekkür etti.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 5 5ca78

BAŞKAN YÜCEL FESTİVAL ALANINI GEZDİ...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel festival boyunca alanda çocuklar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Festivaldeki tüm etkinlik alanlarını gezen Başkan Yücel, gösterileri de vatandaşlarla birlikte seyretti. Tüm çocuklar Başkan Yücel’le fotoğraf çektirme yarışına girerken Başkan Yücel’de vatandaşların hem 23 Nisan hem de Ramazan Bayramı’nı kutladı. Başkan Yücel’e yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, festival içinde teşekkür ettiler.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 6 f58b7

KARDEŞ ŞEHİRLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİLER...

5.Alanya Uluslararası Çocuk Festivali için Alanya’nın kardeş şehirlerinden ve dünyanın pek çok ülkesinden onlarca çocuk Alanya’ya geldi. Alanya’yı gezen çocuklar festival alanında eğlence dolu dakikalar yaşadılar. Tüm dünya çocuklarının bir araya geldiği festival alanında sahneye de çıkan çocuklar, hem kendi kültürlerine ait dansları hem de yöresel müzik performanslarını sergilediler. Oldukça renkli görüntülere sahne olan gösteriler ayakta alkışlandı.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 7 d61a2

80’İN ÜZERİNDE ÜLKEDEN ÇOCUKLAR İLE SEVGİ VE BARIŞ MESAJI...

Festivalde, kardeş şehirlerin yaptığı gösterileri Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ile birlikte izleyen Başkan Yücel, alanı dolduran binlerce vatandaşa bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yücel, “Yaşayan farklı din ve dilden, 127’nin üzerinde milletten yaklaşık 54 bin yerleşik yabancıyla, birlik ve beraberlik içinde hoşgörüyle yaşayarak tüm dünyaya örnek oluyoruz. Bugün de bu festivale katılan ve bu alanda bulunan her ülkeden her milletten çocuklarımızla birlikte tüm dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajı gönderiyoruz.” dedi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de bir konuşma gerçekleştirerek, başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından 80’in üzerinde ülkeden gelen çocuklar sahneye çıkarak Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel ile birlikte ‘Sev Kardeşim’ şarkısını söylediler.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 2. BAŞKAN YÜCEL 537de

BAŞKAN YÜCEL; “TÜM DÜNYA’YA ÖRNEK OLUYORUZ”...

Alanya’nın huzur ve güven kenti olduğunu belirten Başkan Yücel, “Tüm dünya çocuklarının ortak tek bayramı olan 23 Nisan Bayramı sevincimize ortak olmak için Türk Cumhuriyetlerimizden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’dan kardeş ülke çocuklarımız, Rus ve Rus dili konuşan ülkelerden çocuklarımız, İskandinav ülkelerinden çocuklarımız, Avrupa ülkelerinden çocuklarımız, Alanya’da 127 milletten yerleşik olarak yaşayan Yeni Alanyalı çocuklarımızla birlikte, Litvanya’nın Trakai, Litvanya’nın Silute ve Polonya’nın Wodzislaw Slaski kardeş şehirlerimizden çocuklarımız da aramızdalar. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Alanda bulunan 80’in üzerinde farklı ülkeden çocuklarla birlikte geleceğimizin mimarı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK FESTİVALİ VE 23 NİSAN 9 770d1

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler