head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 17 Nisan 2024

 

Alanya'da yerleşik olarak yaşayan yabancılar, Alanya Belediyesi’nin kurduğu iftar sofrasında bir araya geldi.

 İFTAR 6 cb859

Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğü iş birliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrası 130 milletten insanı bir araya getirdi...

İFTAR 2 56b5e


Alanya'da yaşayan 130 milletten yerleşik yabancı Alanya Belediyesi, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Müftülüğü’nün iştirakiyle geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar sofrasında buluştu. Giritlioğlu Camii avlusunda gerçekleşen etkinliğe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Müftüsü İhsan İlhan, Antalya İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, Alanya Göç İdaresi Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile üyeleri ve Alanya’daki yabancı derneklerin temsilcileri katıldı.

İFTAR 3 BAŞKAN 799cc

YÜCEL: “SİZLERLE UYUM İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu akşam Alanya’mızda yerleşik olarak yaşayan yeni Alanyalı dostlarımızla iftar soframızda buluştuk. Alanya’da çeşitli dillerden, dinlerden ve medeniyetlerden yaklaşık 130 milletten 54 bin yabancı yerel halkta uyum içinde yaşıyor. Onlarla birlikte olmaktan ve aynı sokakları, aynı evleri, ortak sosyal yaşam alanlarını paylaşmaktan son derece mutluyuz. Buraya gelen herkese ve Alanya protokolüne teşekkür ediyorum. Dünya’da pandemi oluyor, herkes Alanya’yı seçiyor. Savaşlar oluyor yine herkes Alanya’yı seçiyor. İnsanlar doğal afetlerin ardından bile yine Alanya’yı seçiyorlar. Demek ki bu şehirde güzel şeyler oluyor. Bu güzelliklerin devam etmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi; Dünya’nın en huzurlu, en mutlu ve en güvenli şehirlerinden birisinin Alanya’nın olduğuna inancım tamdır.”

İFTAR 5 521b8

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler