head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu’nda nöbetçi öğretmenlere öğrenci velisi tarafından şiddet uygulanması sendikaları ayağa kaldırdı...

Alanya Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu’nda bir velinin nöbetçi öğretmene şiddet uyguladığı iddia edildi. Alanya’daki eğitim sendikaları şiddete ortak tepki gösterdi. Bugün okul binası önünde gerçekleştirilen protestoya, Eğitim İş İlçe Başkanı Hüseyin Zeybek, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mustafa Karagedik, Hürriyetçi Eğitim Sen İlçe Başkanı Birkan Şam, Teç Sen İlçe Başkanı Bekir Özsoy, Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Burhan Ulu, Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Kemal Göl, okulun öğretmenleri ile veliler katıldı. Sendika temsilcileri ve katılımcılar öğretmene şiddeti protesto etti. Sendikalar adına ortak yapılan açıklamada konuşan Eğitim İş İlçe Başkanı Hüseyin Zeybek, “Toplanma gündemimiz, maalesef, geçtiğimiz cuma günü ilçemizde yaşadığımız ve biz eğitim çalışanlarını derinden üzen şiddete, yine ve yeniden şahit olmamız. Alanya’da nöbetçi öğretmenlerimize ve devamında bütün okulumuza karşı bir veli zorbalığı yapıldı. Biz eğitim çalışanları olarak, yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda mutlaka olmasını istiyoruz. Tek derdi ülkemizin yarınlarını üst düzey insanlık değerleri ve bilimin ışığı ile aydınlatmak olan öğretmenlerimizin, sorumluluk bilincinden uzak veliler tarafından darp edilmesi asla kabul edilemez. Öğretmenlerimize geçtiğimiz cuma günü görevinin başında gerçekleşen her türlü saldırı kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.

 


“ASLINDA KAYBETTİĞİMİZ TOPLUM İÇİNDEKİ SEVGİMİZ, SAYGIMIZ”...


Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mustafa Karagedik ise, “Teröristlerce katledilen öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın, Necmeddin Yılmaz’ın, öğrencisinin katlettiği Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin ve şiddete maruz kalan daha nicelerinin acıları tazeliğini korumaktayken, eğitim çalışanlarına şiddete ilişkin yazılı ve sözlü basındaki haberlere bir yenisi de Alanya’da eklendi. Bu şiddet asla kabul edilemez. Kabul edilemez. Çünkü aslında kaybettiğimiz toplum içindeki sevgimiz, saygımız, vicdanımızdır. Artık eğitim çalışanlarımıza dönük şiddet olaylarının üstü kapatılmamalı, bu olaylar sadece idari ve adli soruşturmalarla geçiştirilmemeli, yaptırımlar para cezasından ibaret kalmamalı. Eğitim çalışanlarına dönük şiddetin soruşturulması ciddiyetle yapılmalı, cezalar da, sosyal sonuçları da ağır olmalı. Bunlar gerçekleştirilmeden, yasalarla düzenlenme yapılmadıkça önleyici ve caydırıcı sonuç almak mümkün değil. Bu yasal düzenlemeler yapılmaz ise, bizler daha çok bu üzücü haberleri okuyacak, her defasında hayıflanacak, gelinen ve yaşanan olaylara üzülmeye devam edeceğiz. Biz eğitim çalışanları olarak ne bu tip olayları basında görmek, ne şahit olmak, ne de yaşamak istemiyoruz” dedi.

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

 

 

 

 

 

 

Gazeteler