head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

CHP İlçe Başkanı Karadağ, Alanya Belediye Meclisi’nde yaşanan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da hizmet yapmadığı yönündeki eleştirilere değindi. Karadağ, Büyükşehir’in elinden geldiğince hizmet yaptığını ancak hükümet tarafından ekonomik kısıtlamalar yaşandığını belirtti.

CHP Alanya İlçe Yönetim Kurulu Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, İlçe Başkanı Coşkun Karadağ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından gündeme yönelik açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Karadağ, dün gerçekleştirilen Alanya Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının değerlendirdi. Karadağ, Alanya Belediyesi'nin 2022 yılı faaliyetlerinin oylandığı nisan ayı meclis toplantısında CHP Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci’nin bir takım eleştirilerinin ardından yaşanan tartışmalara ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da bir yatırım yapmamasına değinmesini yorumladı.

CHP 2 964af

“SİYASETTE ELBETTE Kİ YAPACAĞIZ”...

Belediye Başkanı Yücel’in Büyükşehir’in ilçelere hizmette siyasi ayrım yaptığı yönündeki açıklamalarına katılmadığını belirten Karadağ, “Belediye meclisini siyasi partilerin grupları oluşturduğu için siyasilerin görüşleri belirtilebilir. Evet, siyaset elbette ki yapacağız. Ama usulünce, kimseyi kırmadan, ötelemeden, ötekileştirmeden siyaset yapmayı mutlaka bulacak. Siyaset yapılıyor diye bir eleştiri söz konusu oldu ama gördüm ki mecliste siyaset yapmak için önceden pankartlar ayarlanmış” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR, CADDELERİ DEVRETMİŞTİ”...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerinden yönetim anlayışı ile Alanya Belediyesi’ne caddelerin yönetimini verdiğini belirten Karadağ, “Mecliste Büyükşehir, trafik konusunda eleştirildi. Şimdi, Büyükşehir’in devrettiği caddelerde ne tür bir gelişme var? Hiçbir şekilde bir gelişme yok. Aksine planlı, kimlikli ve kurallı bir kent olma mantığına aykırı durumlar yaşandı. Bizim bunları söylememiz siyaset değil, Alanya’mıza hizmet politikasının tam kendisidir” dedi.

 

“HÜKÜMETİN EKONOMİK KISKACI VAR”...

Karadağ, şöyle konuştu: “Alanya'mız gerçekten çok hızlı büyüyor. Büyükşehir Belediyemiz altyapıları yapması için elinden geldiği imkanları kullanıyor. Ancak bu imkanları kullanırken merkezi hükümetin bir kıskacı söz konusu. Bu kıskaç altında Büyükşehir Belediyemizin de elinden geldiği kadar fedakarca bu işi yapmasını takdir edilmek yerine ‘Nerede temel atıldı’ gibisinden bir eleştiriyle beraber küçümsemeye kalkışmak doğru bir tavır olmadığını söylüyorum. Mecliste CHP grubunun bütün oyları evet olsaydı, o pankartlar çıkmaz, Büyükşehir eleştirileri yapılmayacaktı. Bu eleştirilerin yeri de Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’dır. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekten yapması gereken birçok iş var. Elinden geldiği kadarıyla yapıyor. Merkezi hükümetin ekonomik kısıtlamalarına rağmen bütün ekip cansiperane çalışmalarına devam ediyor. Elbet herkes düşüncelerini söyleyebilir. Ama eksik yapılanmaları dillendirdiğimiz zaman konuyu Büyükşehir’e atmak ise topu taca atmaktan başka bir şey değildir.”

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler