head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

 

Keçiboynuzunun Coğrafi İşaretinin Alanya adına tescil edildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ ARAŞTIRDI, İŞTE HAKİKAT…

Bugün bazı gazetelerde ALTSO Eski Başkanı Mehmet Şahin’in çabalarıyla Keçiboynuzu meyvesinin coğrafi işaretinin Alanya adına tescil edildiği manşetlere taşınınca, Alanya Güneşi olarak konuyu araştırmaya karar verdik.

 

KEÇİ BOYNUZU b463c


Yaptığımız araştırmalar ve edindiğimiz belgeler ışığında; Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan gelen bilgide 26 Nisan 2022 Yılında yapılan başvuruda çok sayıda eksik tespit edildiğine yer verildiğini gözlemledik.

 

TÜRK PATENT KURUMU LOGO 1ff25

TÜRK PATENT KURUMU YENİDEN VE EKSİKSİZ BAŞVURU İSTİYOR…

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan gelen yazıda Keçiboynuzunun Alanya adıyla tescillenmesi için eksiklerin tamamlanmasına dikkat çekilmiş ve başvuruda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi amacıyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 3 aylık ek süre başvurusu yapılabileceği aksi halde başvurunun iptal edileceği belirtilmiş.

YETKİLİ İSİMLER ALTSO VE TÜRK PATENT KURUMU…
Öte yandan, işaretleme sürecinin kurumsal olarak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütüldüğü ve resmi ve doğru bilgilerin de ancak Türk Patent Enstitüsü ile ALTSO arasındaki yazışmalarla elde edilebileceği belirtildi.

ALTSO LOGO 88d36

 

Son 6 aydır proje üzerinde yoğun biçimde çalışan ALTSO Yönetiminin de eksikliklerin giderilmesi amacıyla gerekli ek zaman talebini yaptığı öğrenildi.

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler