head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

 

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı Alanyalı Ali Kiriş,  Alanya basını ile; Alanya'ya hakim bir manzaraya sahip The Rabıt Restoranda  bir araya gelerek siyasi hedeflerini anlattı.

alikiriş 3 aef0b

Geçmiş dönem  Başbakanlarından olan ve şimdi Millet ittifakı ortağı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile siyasete devam eden Ali Kiriş, “Tüneller Davutoğlu’nun hizmeti diye engelleniyor” diyerek AK Parti’ye yüklendi ve seçimlerden sonra hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

alikiriş konuşurken 99935

BASIN BULUŞMASINDA SEÇİLMİŞ BİR MİLLETVEKİLİ GİBİ KONUŞTU...

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı Ali Kiriş, Alanya basını ile bir araya geldi. Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Çakan’ın da katıldığı basın toplantısında kendisini tanıtıp neden milletvekili olmak istediğini anlatan emekli öğretmen ve turizmci Kiriş, “Köydeki vatandaş da, şehirdeki vatandaş da bana ulaşabilir. Kimse Ali Hoca telefonlarımıza bakmaz diye düşünceye kapılmaz” dedi.

 

alikiriş 5jpeg 7f940

“AHMET DAVUTOĞLU BAŞBAKAN İKEN NE SÖYLEDİYSE ŞİMDİ DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR”...

1957’de Alanya’da doğduğunu ve öğretmenlikten emekli olduğunu aktaran Kiriş, siyasi geçmişini de anlattı: “Hayri Arıkan ile birlikte Alanya Ülkü Ocakları’nın ilk kurucularından biri benim. Devlet Bahçeli istifa ettiğini söyleyip yedi ay sonra geri dönünce benim için MHP bitti. Ülkücülüğümle övünürüm, MHP’li değilim. Gelecek Partisi Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin ilk dönemlerinde başdanışmandı. O dönem Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandım. O dönemler anladım siyaset bana göre değil. Telefon açıyorlar ‘Ben AK Parti yönetimindenim, şu öğretmeni şuraya al’ diyorlar. Kusura bakmayın, o tip şeylere karşıydım ben. Hiçbir zaman öyle bir iş yapmadım, bıraktım, emekli oldum. Ahmet Davutoğlu Hocamın isteği ile 2015’te AK Parti’den aday adayı olmuştum. O dönem hocamız adına bazı kumpaslar kuruldu. Ondan sonra bırakmak zorunda kaldı. Çünkü AK Parti ile olmuyordu. Şu anda yine aynı şeyleri söylüyor Ahmet hocamız. Siyasette liyakat, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edeceğine söz veriyor. Biz de inanıyoruz, onun için hocamızla beraberiz. Gelecek Partimizdeki görevlerimin ardından şimdi de milletvekili aday adayı oldum. Hakkımızda hayırlısı olsun. İllaki olacağız diye bir şeyimiz yok. Olursa Alanya için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza inanıyoruz.”

alikiriş 1 a0965

“ALANYA HALKINA NİYE ZULMEDİYORSUNUZ”

Antalya’nın ulaşım sorununa değinen Kiriş, Konya – Alanya arasındaki Kuşyuvası tünelleri ve yolun hala bitirilmemesine tepki gösterdi. Kiriş, “Ahmet Davutoğlunun başlattığı hizmetin günahı ne? Bu yollar niye bitmedi? Bu Alanya halkına niye zulmediyorsunuz? Tünellerin çoğu bitmiş ama açık değil. Neymiş ışıklandırılmamış, çok mu zor? Sadece Davutoğlu’nun başlattığı hizmet diye maalesef düzenlenmiyor. İnşallah kısa sürede o yollar tekrar açılacak. Davutoğlu yine gereken yerde görevini alacak. Biz buna inanıyoruz” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANI MEVLÜT ÇAKAN: "SEÇMEN KENDİSİNİ ÇANTADA KEKLİK GÖRENE OY VERMEZ"...

Ali Kiriş’in konuşmasının ardından Gelecek Partisi Alanya  İlçe Başkanı Mevlüt Çakan da bir açıklama yaptı. 14 Mayıs’taki seçimlerde ülkenin kader seçimi olduğunu söyleyen Çakan, “Bir demokratikleşme yoluna mı yoksa daha çok otoriterleşme yoluna mı gideceğiz? Partilerden ziyade insanların buna karar vereceğini düşünüyorum. Gelecek Partisi ve Millet İttifakı olarak istiyoruz ki cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyetin yine yönünü muasır medeniyete doğru çeviren, demokratikleşme yönüne çeviren bir ülkemiz olsun. Çantada keklik bir seçim yok. Bir de çantada keklik bir seçim ifadesi seçmenin istemediği bir şey. Ben de bir seçmen olarak beni çantada keklik gören bir partiye çok hoş bakmam. Sonuna kadar vatandaşa doğruyu, olması gerekeni anlatmaya devam edeceğiz. 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’yla kaybedeni olmayan bir zafer yaşayacağız” dedi.

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler