head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, ilçe teşkilatının haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine yönelik konuşan Karadağ, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayımız. Hatta aday değil, artık bizim cumhurbaşkanımız. İnşallah milletvekillerimiz ve tüm partililerimiz, milletvekili adaylarımızla birlikte mutlaka genel başkanımızı, Cumhurbaşkanı yapacağız. Çok az bir zaman kaldı” dedi.

KARADAĞ 2 6cc98

11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından sel felaketinin de yaşanmasına değinen Başkan Karadağ; “Gerçekten bir kere daha çok üzüldük. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre 5 vatandaşımız selden dolayı vefat etti. Depremden dolayı resmi açıklamalara göre 48 bin 448 vatandaşımız vefat etti. Bunların olmaması elimizde. Ama ne yazık ki merkezi hükümetin birtakım tutarsızlıkları, yanlışları ve siyasi davranışlarından dolayı kayıplar çok fazla oldu. Belki depremin ilk iş gününde bu tedbirler alınmış olsaydı bu derece kayıp olmayacaktı. Depremden sonra yine çadır ve konteyner yerlerinin tespiti dahi çok yanlış. Çadır yerlerinin tespitini yapamayan bir merkezi hükümetin nasıl bir yılda ev yapacağını, nasıl bu depremzede vatandaşlarımızı barındıracağını gerçekten şüphe içerisinde izliyoruz. Bu bir gaflet ve insan üzülüyor. Bu kadar beceriksizlik olmamalı” diye konuştu.

Depremde afetinin ardından Kızılay’ın da icraatlarını eleştiren CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Ben ilkokuldayken Kızılay kolu başkanıydım. İlkokuldayken müthiş bir Kızılay sevgimiz vardı. Bugünkü Kızılay’ın yaptıkları insani görünmüyor. Çadırı, konteyneri satmak nedir? Oradaki yardımları başka yönlere at. Yani çok utanıyorum gerçekten. Kızılay bizim göz bebeğimizdi ama ne yazık ki onun dahi organizasyonu ülkemizde yapılamadı” şeklinde konuştu.

Başkan Karadağ, Alanya’da ağırlanan depremzedelerin geriye dönüşlerinde de organizasyon eksikliği olduğunu belirterek “Her gün partimize yüzlerce depremzede geliyor. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Nereye döneceklerini bilemiyorlar. Müthiş bir organizasyon eksikliği hala devam ediyor” dedi.


“Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı da hâlâ muamma” diyen Karadağ, net bir çalışma yapılmasının gerektiğini vurguladı ve “Depremde vefat eden insanların oy kullanma, oydan düşme veya bu konudaki şeyler herkesin kafasında bir soru işareti olarak beklemektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler