head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

Alanya'nın köklü bir inşaat firmasında ön muhasebe personeli olarak çalışan şahsın, şirket adına düzenlediği sahte makbuzlarla kendi zimmetine milyonlarca lira para geçirdiği iddia edildi...

 


İNŞAAT firması avukatı Atilla Diler, şirket müşterilerinden aldığı paralara sahte makbuzlar düzenleyerek zimmetine para geçirdiği iddia edilen şahısla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.


İşte avukat Diler'in açıklaması:


"Şirket adına düzenlenen sahte makbuzlarla zimmete para geçirme durumunun şirket yetkilileri tarafından fark edilmesi üzerine, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunuldu. Firma yetkilileri, şikayetlerinde İ.B’nin şirkete ait olan bir parayı doğrudan kendi hesabına göndermesi üzerine durumu fark ettiklerini söylediler. Firma yetkilileri, sonrasında yapılan araştırmalarda şahsın şirket müşterilerinden ve şirket kasasından aldığı milyonlarca lirayı sahte makbuzlar düzenleyerek kendisine gönderdiğini tespit ettiklerini aktardılar. Şüpheli İ.B’ye bu durumu soran firma yetkilileri, İ.B'nin kendi zimmetine geçirdiği paraları bir kripto borsası aracılığıyla gayri resmi bahis sistelerine aktardığını itiraf ettiğini ve suça konu paranın bir kısmını da yine aynı şirket bünyesinde çalışan eşine de gönderdiğini iddia ederek şikayetçi oldular. Bunun sonrasında harekete geçen savcılık, şüpheli İ.B’nin ifadesini aldı. İfadesinde iddiaları kısmen kabul eden İ.B. bir kısım iddiaları da reddetti. İ.B. Sulh Ceza Hakimliği ifadesi sonrasında kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklanarak Alanya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm şüpheliler yönünden soruşturmaya devam ediyor."

Gazeteler