head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

CHP Alanya ilçe Başkanı Coşkun Karadağ CHP ilçe toplantısında depremzedelerin istihdam sorunu ve depremzedelerin kaldığı otellere destek verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Karadağ yaptığı açıklamasında, “Depremzede vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamalıyız” dedi...

CHP--Cumhuriyet Halk Partisi  Alanya İlçe Başkanlığı yönetim kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan ilçe Başkanı Coşkun Karadağ depremzedelerin barınma, istihdam sorunu ve artan pahalılık konusunda bilgiler verdi. Karadağ, konuşmasında, “Depremde ölenler bizi çok üzdü ama hayatta kalanların hayatlarını idame ettirebilmeleri için mutlaka bir çaba içerisinde olmalıyız bu çok önemlidir” dedi.

‘ÜRETİME DAHİL EDİLMELİLER’...

Depremzedelerin hayatlarını idame ettirmeleri gerektiğini vurgulayan Karadağ, “En önemli olay depremzede vatandaşlarımızı üretimin içine dahil etmek, üretimin içinde yer almasını sağlamak. Bütün öğretmenlerimizi, kalıpçı ustalarını, otellerde istihdam edilebilecek birçok depremzede vatandaşımız var. Burada kalacak bu depremzedelere bir iş alanı yaratarak geçimlerini sağlamaya mecburuz. Alanyamız’da bir handikap daha var kira ücretleri gerçekten çok yüksek. Bütün bu sorunları hep beraber çözmeliyiz. Depremde ölenler bizi çok üzdü ama hayatta kalanların hayatlarını idame ettirebilmeleri için mutlaka bir çaba içerisinde olmalıyız bu çok önemlidir. Ne yazık ki Alanyamız’ da birçok otelimiz ve turizmle işdigal eden birçok kurum ve devlet destekli olan otellerime hiç olmazsa bir enerji desteği veya istihdam desteği verilmesiyle çok önerilerde bulunmanız rağmen ne yazık ki bu olmadı. Alanya halkımıza depremzede vatandaşlara fedakarca davrandıkları için çok teşekkür ederim, Şu an birlik olma zamanı Alanya bunu çok güzel bir şekilde ortaya koydu” dedi.

‘TÜM KURUMLAR İSTİHDAM BÜROLARI AÇMALI’...

Depremzedelerin istihdamı hakkında çözüm önerisinde bulunduklarını söyleyen Karadağ, “Turizmciler otellerini açmak zorunda vakit daraldı ama ne yazık ki otellerde kalan depremzede vatandaşlarımızın kendi memleketlerine döndükleri zaman nerde çalışacakları, nerde barınacakları gene bir muamma içerisinde. Her ne kadar merkezi olarak organize edildik dense de en büyük sorun hala depremzedelerin iş ve istihdam sorunu. Bunların içinde az da olsa Alanya da kalmak isteyen depremzede vatandaşlarımız var. Biz şunu önermiştik tüm kurumlar istihdam büroları açarak depremzedelerin yeteneklerine göre onları işe alarak hiç olmazsa Alanya da kalanlar istihdam edilmiş olur. Ama ne yazık ki bu da hayata geçmiş değil. Ne kadar deprem yaşasak da ülkemiz seçime gitmek zorunda bir an önce seçime giderek yeni bir hükümetle yeni bir vizyonla ülkemizi hep beraber ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz. Hayat pahalılığı çok fütursuzca devam ediyor. Her gün etiketler değişmekte hayat yaşanmaz hale geldi” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler