head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

 

Alanya'da depremzedelere kucak açan otellerin elektrikleri kesildi...


ALTSO Başkanı Eray Erdem "Depremzedelere sadece fedakar otelcilerin değil milyarlarca lira kazanan CK gibi kurumların da sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz" diyerek gerekli görüşmeleri başlattı.

Alanya'da depremzedelere kucak açan bazı otellerin elektriğinin faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle kesildiğini, depremzedelerin karanlık ve soğukta bırakıldığını duyuran ALTSO Başkanı Eray Erdem, CK Akdeniz'e sert tepki gösterdi.


Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir açıklama yapan Erdem, aynen şu ifadelere yer verdi:
"Bugüne kadar tüm talep ve uyarılarımıza rağmen CK Akdeniz’in elektrik faturalarını ödemedikleri gerekçesi ile depremzedelere kucak açan bazı otellerin elektriğini kestiğini üzüntüyle ve bir o kadar da şaşkınlıkla öğrendik.
Soğuktan, zorlu kış şartlarından ve daha önemlisi ülkemiz tarihinin en büyük afetinden canını zar zor kurtararak Alanya’mıza ve Antalya’ya sığınan bu insanların tekrar soğukta ve karanlıkta bırakılması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu durum otelciler kadar depremzedelerin de büyük tepkisine neden olmaktadır.
Ayrıca afetzedelere sahip çıkan otellere de bu kesintiler asla reva görülmemelidir. Oysa sürecin başından bu yana kapılarını afetzedelere açan tesislere başta enerji ve personel desteği olmak üzere sezonda da konaklama vergisi muafiyeti gibi alanlarda devlet desteği verilmesi gibi konularındaki sektörün taleplerini ilgili makamlara iletmiştik.
Özetle depremzedelere sadece fedakar otelcilerin değil milyarlarca lira kazanan CK gibi kurumların da sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililere de bir kez daha bu yanlışlığın düzeltilmesini, elini taşın altına koyan tesislere gerekli kolaylıkların sağlanması yönündeki taleplerimizi iletmek istiyoruz."

 

 

BÜTÜN GÜN GÖRÜŞMELER YAPAN BAŞKAN ERAY ERDEM YÜREKLERİDE, OTELLERİDE ISITTI YENİDEN...

Başta Alanyalı Dışişleri Bakanımız  Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere; değişik Bakanlıklar, Antalya Valiliği ve Ticaret yönetiminde ki yetkili kişi-kurum ve CK yetkilileri ile görüşen ALTSO Başkanı Eray Erdem ; yaptığı çalışmaların sonucunu yadığı iki twıtter ile paylaştı.

İŞTE BAŞKAN ERAY ERDEM'İN  ÇABALARININ MUTLU SONUCUNU AÇIKLADIĞI TWEETLER...

"1- Alanyamızın ve ülkemizin haklı gururu, sayın Dışışleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na duyarlılığı ve desteği için ; Alanya halkımız ve depremzede misafirlerimiz adına ayrı ve özel teşekkür etmek istiyorum.

"2- CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç depremzedelere kucak açan otellerdeki elektrik kesintilerinin kişisel hatadan kaynaklandığını belirterek, an itibariyle bu durumdaki tesislerde elektrik kesintilerinin sonlandırıldığını tarafımıza bildirdi.

3- Anlayışı ve süratle hatanın düzeltilmesindeki katkıları nedeniyle kendisine teşekkür ederim.

#alanya #antalya #deprem #talep #valilik

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler