head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Tadilat çalışmaları tamamlanamadığı için 2 yıldır kapısı kilitli olan Alanya Atatürk Evi Müzesi’nin halen açılmaması ili ilgili konuşan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Başta Turizm Bakanı olmak üzere yetkilileri kınıyorum” dedi...

atatürk evi 2 1275c

BAŞKAN KARADAĞ; "Başta Turizm Bakanı olmak üzere yetkilileri kınıyorum"

Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 Şubat 1935’te Alanya’ya yaptığı ziyaret sırasında bir süre kaldığı ve daha sonra müze olarak kullanılan Alanya Atatürk Evi Müzesi’nin 2 yıldır tadilat nedeniyle kapalı olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

atatürk evi 3 99fc3

Bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’dan geldi. Başkan Karadağ, “Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 88. yıl dönümü. Atatürk’ün Alanya’ya geldiği zaman dinlendiği evi olan ve aynı zamanda müze olarak da kullanılan Atatürk Evi’nin yıllardır tadilatı ve tamiratı yapılamadı. Daha önce de kamuoyuna duyurduk, ‘Lütfen Atatürk’e saygıdan dolayı bu evi onarmak ve müze olarak tüm Alanya halkına açmak zorundayız’ dedik. Fakat şuana kadar hiçbir gelişme yok. Başta Turizm Bakanı olmak üzere yetkilileri kınıyorum. İktidara geldiğimizde mutlaka ve mutlaka Atatürk Evi tadilatı bitirilerek tüm Alanya halkının hizmetine açılacaktır” diye konuştu.

 atatürk evi 2 1275c

Gazeteler