head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Huzurun teminatı polislerimiz, halkımızın huzuru için ve asayiş olaylarını engellemek için gece gündüz çalışırken, broşür ve toplantılarla da halkı bilgilendiriyor... 

EMNİYET 3 738c9

Alanya polisi uyardı...

Alanya'da esnaf ve vatandaşlara sanal ortamda veya iletişim yoluyla dolandırıcılık hakkında broşür dağıtarak, dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Saray Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları ’Farkında Ol, Oltaya Gelme’ projesi çerçevesinde sanal ortamda ve iletişim yoluyla dolandırıcılık olayları hakkında bilgilendirdi. Vatandaşların mağdur olmalarını önlemek amacıyla hazırlanan broşürler dağıtılırken, dolandırıcılık olayı karşısında alınması gereken tedbirler anlatıldı.

 

EMNİYET 2 336ad

ALANYA EMNİYETİNDEN YAPILAN AÇIKLAMADA; "İNTERNET DOLANDIRICILIĞI (PHİSHİNG) OLTALAMA

İnternet tarihinin en eski ve en etkili saldırı türüdür. Kişinin hassas bilgilerinin (şifre, parola, müşteri numarası, kullanıcı adı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, kredi kartı numarası vb.) elektronik ortamlarda ele geçirilmesini amaçlayan saldırı türüdür. Oltalama saldırısı en çok karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden biridir.
Oltalama (Phishing) Saldırısı Nasıl Yapılıyor..?
Dolandırıcılar oltalama saldırılarında; internet aracılığıyla, finansal kurum ve kuruluşlar, resmi kurumlar veya alışveriş şirketlerinden gönderilmiş gibi görünen, acil ve çok önemli konular içeriyormuş izlenimi veren sahte e-postalar gönderirler.
E-postanın konusu, müşteri bilgilerinin güncellenmesi veya şifrelerin değiştirilmesi olabilir ve içinde ilgili kurumların sayfalarının birebir aynısı şeklinde görünen internet sayfalarına giden linkler yer alabilir.
Cep telefonunuza gelen bir SMS bildiriminin içinde yer alan link, sizi sahte internet bankacılığı sayfalarına yönlendirebilir.
Oltalama (Phishing) Saldırısından Nasıl Korunuruz?
Tanımadığınız kişilerden gelen (özellikle ilişiğinde dosya bulunan) e-postaları açmayınız; bankanızdan gelmiş gibi görünüp, size kullanıcı kodu/parola/kredi kartı ya da banka kartı numarası soran ya da kişisel bilgilerinizi güncellemenizi isteyen e-postaları ve SMS bildirimlerini asla dikkate almayınız.
İnternet Şubesi'ne girişlerinizde parola sayfasındaki kilit() sembolünün üzerine bir kez tıkladığınızda güvenlik sertifikasındaki isim alanını kontrol ediniz. Güvenlik sertifikasının gerçekten Bankanıza ait olup olmadığını kontrol ediniz.
Bilgisayarınıza lisanslı anti-virüs programı ve casus programlara karşı anti-spyware programı yükleyiniz. Bu programın içinde yer alan virüs tanımlamalarını düzenli olarak güncellemeli ve tüm sisteminizi virüs taramasından geçirmelisiniz.
Kaynağı bilinmeyen ya da şüpheli görünen e-postalar ve SMS bildirimleri geldiğinde durumu hemen bankanızın iletişim merkezimize bildiriniz." denildi. 
 
EMNİYET 4 c16e9
 
 
 
 
 
 
HABER: Ayten YILMAZ
 
 
 
 
 
 
 

Gazeteler